Bekendmaking voorgenomen uitgiftes opstalrechten en erfdienstbaarden t.b.v. nutsvoorzieningen

Het college van burgemeester en wethouders van Groningen maakt hierbij bekend dat de gemeente Groningen voornemens is enkele opstalrechten en bijbehorende erfdienstbaarheden voor de realisatie van transformatorstations te vestigen ten behoeve van netbeheerder Enexis.

 

Locaties

De opstalrechten en erfdienstbaarheden worden gevestigd ten laste van de in de bijlage bij deze publicatie vermelde locaties.

 

Redenen tot uitgifte opstalrecht

De gemeente Groningen heeft de volgende redenen om dit opstalrecht te vestigen ten behoeve van netbeheerder Enexis:

 

1. Perceel is beoogd voor de realisatie van nutsvoorzieningen

Met de uitgifte van het opstalrecht wordt het voor Enexis mogelijk te voldoen aan haar taak als netbeheerder om zorg te dragen voor de aanleg en het onderhoud van de Nederlandse gas- en elektriciteitsnetwerken.

 

2. Geen andere gegadigden

Voor de realisatie van de nutsvoorziening op deze locatie zijn geen andere gegadigden die deze invulling kunnen verzorgen dan Enexis, aangezien Enexis de aangewezen netbeheerder in de regio Groningen is. 

 

Kort geding

Bent u het niet eens met deze voorgenomen uitgifte, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Nederland. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding aan vastgoedtransacties@groningen.nl.

 

Naar boven