Verkeersbesluit

22int06273

Burgemeester en wethouders van Borne;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op het gedeelte van de Weerselosestraat dat buiten de bebouwde kom ligt geldt een maximum snelheid van 60 km per uur. De kruispunten zijn niet gelijkwaardig. De Weerselosestraat gaat over in de Bornsestraat van Saasveld, gemeente Dinkelland. Daar geldt ook een maximum snelheid van 60 km per uur, en zijn de kruispunten wél gelijkwaardig. Nu er op korte termijn onderhoud aan de Weerselosestraat gepland is, zien wij dat als een goed moment om ook in het Bornse deel van deze weg de kruispunten gelijkwaardig te maken. Daardoor geldt over de hele weg hetzelfde regime, wat duidelijker en dus veiliger is voor de weggebruikers. De kruispunten Weerselosestraat-Zwartkotteweg, Weerselosestraat-Wetering, Weerselosestraat- Hertmerweg en de kruising ter hoogte van Weerselosestraat 302 worden gelijkwaardig gemaakt, door de haaientanden op het wegdek te verwijderen en de voorrangsborden weg te halen. Het vrijliggende fietspad langs de Weerselosestraat blijft uit de voorrang, aangezien het fietspad meer dan 5 meter uit de weg ligt. Daardoor maakt het fietspad geen onderdeel uit van de weg. Fietsers zullen dus voorrang moeten blijven geven aan verkeer dat de Weerselosestraat op of af rijdt. Ook dit is in overeenstemming met de situatie in Saasveld. De uitrit die uitkomt op de Weerselosestraat bij Hotel Jachtlust blijft een uitrit. Bij de kruispunten zal het wegdek een andere kleur krijgen, zodat het duidelijk is dat het gelijkwaardige kruispunten zijn. Hierbij zal dezelfde kleur worden toegepast als in het deel van de weg dat in de gemeente Dinkelland ligt. Deze maatregel, gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, wordt genomen om de veiligheid op de weg te verzekeren, en weggebruikers en passagiers te beschermen. De Weerselosestraat is bij de gemeente Borne in beheer. Het verkeer op andere openbare wegen dan die waarop dit besluit betrekking heeft, wordt niet rechtstreeks en ingrijpend beïnvloed als gevolg van deze maatregel. Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Gelet op de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer,

BESLUIT

conform bijgaande situatietekening, die behoort bij dit besluit:

• tot het gelijkwaardig maken van de kruispunten Weerselosestraat-Zwartkotteweg, Weerselosestraat- Wetering, Weerselosestraat-Hertmerweg en de kruising ter hoogte van Weerselosestraat 302;

• hiertoe de markering op het wegdek in de vorm van haaientanden en de voorrangsborden B6 en B1 te verwijderen;

• op de vrijliggende fietspaden borden B6 en G11 te plaatsen en markering op het wegdek in de vorm van haaientanden, voor zover deze niet reeds aanwezig zijn.

Borne, 24 juni 2022

Het college van burgemeester en wethouders van Borne,

Namens dezen,

C.E.J.M. Vertegaal-Kerssemakers

Juridisch beleidsmedewerker RO, milieu en verkeer

Mededelingen

Bezwaarclausule

Inzage

Het verkeersbesluit en de stukken liggen gedurende de bezwaartermijn ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Als u stukken wilt inzien kunt u een afspraak maken, 074-2658686 of u kunt een e-mail sturen naar info@borne.nl met de naam van het document dat u wilt inzien. U ontvangt dan van ons een pdf versie van het door u opgevraagde document.

Bezwaar

Als belanghebbende kunt u bezwaar indienen tegen dit verkeersbesluit.

U kunt tot uiterlijk zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift indienen door een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7620 AE Borne.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Als u een bezwaarschrift indient blijft het verkeersbesluit geldig. Wilt u dat het verkeersbesluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Let er op dat u een kopie van het bezwaarschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank. U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven