Voorgenomen uitgifte van onroerend goed, naast Hofweg 31 in Nootdorp

Voornemen tot het aangaan van een koopovereenkomst ten behoeve van de ontwikkeling van een bouwplan aan de Hofweg naast nummer 31 te Nootdorp

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is voornemens een koopovereenkomst te sluiten met een besloten vennootschap voor de ontwikkeling van een bedrijfspand aan de Hofweg naast nummer 31 te Nootdorp.

Objectinformatie

Adres: Hofweg naast nummer 31 te Nootdorp

Kadastraal perceel: Gemeente Nootdorp, sectie A, nummer 6521

Groot ca.: 1.343 m2

Criteria voor aangaan koopovereenkomst

Met dit voornemen geeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp uitvoering aan de in 2021 aangevangen onderhandelingen met beoogd koper over een koopovereenkomst.

De planologische en stedenbouwkundige uitgangspunten voor het bouwplan zijn vastgesteld in het bestemmingsplan ‘Verzamelplan Nootdorp” d.d. 24 november 2011.

Naar oordeel van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is de besloten vennootschap op grond van de navolgende criteria de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor deze verkoop.

Hierbij zijn de volgende criteria in overweging genomen;

 

  • 1.

    gedurende de al langere tijd lopende contractbesprekingen heeft de besloten vennootschap voor eigen risico en rekening kosten gemaakt om het bouwplan nader uit te werken;

  • 2.

    het gemeentelijk Q-team (kwaliteits-/plantoetsteam) heeft de plannen van de besloten vennootschap beoordeeld en als haalbaar beschouwd;

  • 3.

    het is mogelijk het gebouw uit te breiden ten behoeve van andere bedrijven uit dezelfde branche;

  • 4.

    de te verkopen kavel heeft geen courante vorm en mede ten gevolge daarvan hebben zich geen andere gegadigden gemeld;

  • 5.

    het betreft een regionale ondernemer;

  • 6.

    de besloten vennootschap beschikt over voldoende financiële middelen om het bouwplan te kunnen realiseren;

  • 7.

    de gemeente ontvangt een marktconforme prijs voor de verkoop van de kavel.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp meent derhalve dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het sluiten van een koopovereenkomst en de daaruit voortvloeiende juridische levering van bovenvermelde kavel. Bij de beoordeling van de criteria komt de gemeente een zekere beleidsvrijheid toe.

Vervaltermijn

Bent u het niet eens met de deze voorgenomen verkoop, omdat u van mening bent dat u ook in aanmerking dient te komen voor aankoop èn voldoet aan de gestelde criteria, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Den Haag. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding naar info@pijnacker-nootdorp.nl o.v.v. het bovenvermeld zaaknummer.

Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht u tegen het aangaan en uitvoeren van de koopovereenkomst te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en beoogd koper zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn(en) alsnog tegen het voornemen resp. het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778 (Didam-arrest).

Naar boven