Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Onzelfstandige Bewoning en Logies Arbeidsmigranten / Seizoenarbeiders e.a.’

Met ingang van woensdag 26 januari tot en met 8 maart 2022 ligt in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis voor eenieder ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Parapluplan Onzelfstandige Bewoning en Logies Arbeidsmigranten / Seizoenarbeiders e.a.’ Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0302.BP01190-ow01).

 

Op 28 januari 2021 heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen ‘om onzelfstandige bewoning tegen te gaan / voor het uitsluiten van logies ten behoeve van arbeidsmigranten en/of seizoenarbeiders’. Een voorbereidingsbesluit geldt volgens de wet voor 1 jaar. Binnen dat jaar dient in elk geval een ontwerpbestemmingsplan ter inzage zijn gelegd wil de voorbereidingsbescherming niet vervallen. Het nu voorliggende ontwerpbestemmingplan ‘Parapluplan Onzelfstandige Bewoning en Logies Arbeidsmigranten / Seizoenarbeiders e.a.’ ligt daarom nu ter inzage.

 

Het bestemmingsplan ‘Parapluplan Onzelfstandige Bewoning en Logies Arbeidsmigranten / Seizoenarbeiders e.a.’ is een zogenoemd parapluplan. Een parapluplan is een overkoepelend bestemmingsplan waarmee in 1 plan aanpassingen in meerdere bestemmingsplannen kunnen worden doorgevoerd. Het is dan niet noodzakelijk om alle plannen afzonderlijk aan te passen. In nieuwe bestemmingsplannen zal deze regeling onverkort worden opgenomen. Deze juridische regeling zal ook worden opgenomen in het nieuwe Omgevingsplan dat na 1 juli 2022 zal worden vastgesteld.

 

Het onderhavige ontwerpbestemmingsplan richt zich in de eerste plaats op de regulering van onzelfstandige bewoning. Deze regulering vindt plaats om met name concentratie van onzelfstandige bewoning tegen te gaan. Hiermee wordt voorkomen dat de druk op het woon- en leefklimaat en daarmee de druk op de leefbaarheid in woonstraten / woonbuurten niet verder toeneemt voor zover deze factoren een relatie hebben met onzelfstandige bewoning. In dit ontwerpbestemmingsplan is een eenduidige juridische regeling opgenomen voor de regulering van onzelfstandige bewoning.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is in de tweede plaats opgesteld om het logies voor arbeidsmigranten / seizoenarbeiders e.a. in andere gebouwen en voor andere locaties, dan die voor de bestemming ‘Wonen’ en ‘Woongebied’ bestemd zijn, te regelen.

 

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nunspeet. Dit kan op de volgende manieren:

  • 1.

    U kunt uw zienswijze schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB in Nunspeet.

  • 2.

    kunt uw zienswijze mondeling naar voren brengen, door contact op te nemen met het team Ruimtelijke ordening en volkshuisvesting via telefoonnummer (0341) 25 99 11.

Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet, telefoonnummer (0341) 25 99 11.

Naar boven