Nota Bodembeheer Beek, Beekdaelen (Nuth) en Stein & Bodemfunctie -klassenkaart en Bodemkwaliteitskaart

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen maakt bekend dat de gemeenteraad van Beekdaelen op 14 juni 2022 de Nota Bodembeheer Beek, Beekdaelen (Nuth) en Stein, de Bodemfunctieklassenkaart en Bodemkwaliteitskaart heeft vastgesteld.

 

Toelichting

De Nota bodembeheer Beek, Beekdaelen (Nuth) en Stein is een gemeenschappelijke nota van de 3 gemeenten. In de Nota staat hoe de regio omgaat met bodemverontreiniging en welke mogelijkheden er zijn voor het toepassen en hergebruiken van grond. De Nota geeft regels en richtlijnen voor iedereen die bij het voorbereiden van projecten of het uitvoeren van bodem- werken rekening moet houden met de kwaliteit van de bodem.

De Nota is onlosmakelijk verbonden met de bodemkwaliteitskaart. De bodemkwaliteitskaart is een kaart waarop de bodemkwaliteit binnen een bepaald gebied is aangegeven. Een bodemkwaliteitskaart wordt opgesteld om grondverzet op een efficiënte, kosteneffectieve en verantwoorde manier mogelijk te maken.

 

Ter inzage legging

De Ontwerp Nota Bodembeheer Beek, Beekdaelen (Nuth) en Stein, de Bodemfunctieklassenkaart en Bodemkwaliteitskaart liggen vanaf publicatie voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage.

Een exemplaar kan op verzoek digitaal worden toegezonden door een mail te sturen naar e.gijzen@beekdaelen.nl.

Naar boven