Gemeente Nijkerk – Ontwerpbestemmingsplan Gemeente Nijkerk 2022, veegplan

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ‘veegplan ontwerpbestemmingsplan Gemeente Nijkerk 2022’ ter inzage komt te liggen.

In 2014 is de gemeente gestart met een nieuwe systematiek van bestemmingsplannen maken. Het betreft het werken met bestemmingsplannen waarin niet slechts één ruimtelijke ontwikkeling opgenomen wordt, maar meerdere te bestemmen locaties worden opgenomen. Hierdoor hoeft slechts eenmaal een bestemmingsplanprocedure doorlopen te worden om meerdere locaties te bestemmen.

Inmiddels zijn er voor de kernen en bedrijventerreinen in de gemeente verschillende vergunningen verleend, waarvan het wenselijk is om deze te verwerken in één van de bestemmingsplannen voor de kernen en bedrijventerreinen in de gemeente Nijkerk. Daarnaast is in de praktijk gebleken dat er kleinere tekstcorrecties of andere aanpassingen wenselijk zijn. En tenslotte zijn er enkele locaties waar de bestemming niet meer correct is omdat het bedrijf er gestopt is of waar sprake is van een ontwikkeling. Deze aanpassingen zijn in het ‘Ontwerpbestemmingsplan Gemeente Nijkerk 2022, veegplan’ verwerkt.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 30 juni 2022 zes weken ter inzage.

De stukken zijn in te zien in het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via https://afspraak.nijkerk.eu of via telefoonnummer 14-033.

 

Daarnaast is het bestemmingsplan online te raadplegen via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0182-0001 Via www.nijkerk.eu/ter-inzage is het ontwerpbestemmingsplan eveneens te raadplegen.

 

Zienswijzen

Vanaf donderdag 30 juni 2022 kan een ieder gedurende zes weken naar keuze online schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren brengen. Op de website van de gemeente Nijkerk vindt u een online formulier onder de publicatie van het ontwerpplan.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan bij de Gemeenteraad van Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact worden opgenomen met het team Planvorming, tel. 14 033.

 

Nijkerk, 29 juni 2022

Naar boven