Bestemmingsplan "Partiele herziening Vesting – Scharloo 26" vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Brielle maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 juni 2022 het bestemmingsplan "Partiële herziening Vesting – Scharloo 26" heeft vastgesteld.

Plangebied en inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van een woonschuur bestaande uit twee nieuwe woningen op perceel Scharloo 26. In de huidige situatie staat op het perceel Scharloo 26 een schuur. Deze schuur wordt gesloopt en hier komt de nieuwe woonschuur bestaande uit twee woningen voor in de plaats. Het plangebied ligt aan het Scharloo tussen de Kaaistraat en de Arnoldus Botbijlweg in. Het bestemmingsplan ”Partiële herziening Vesting – Scharloo 26” biedt het planologische en juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Ter inzagelegging

Gedurende de periode van donderdag 30 juni 2022 tot en met donderdag 11 augustus 2022 ligt het bestemmingsplan ter inzage. Het bestemmingsplan "Partiële herziening Vesting – Scharloo 26" bekijkt u via de website: https://www.brielle.nl/ruimtelijke-plannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0501.VestingScharloo26-0130). Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken kunt u ook inzien op het stadskantoor. U kunt een afspraak maken met het team ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer 0181-471111 of per e-mail yp.vandeelen@brielle.nl

Beroep

Met ingang van vrijdag 1 juli 2022 tot en met donderdag 11 augustus 2022 kan beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    iedereen die eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    een belanghebbende die niet eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    een niet-belanghebbende die aantoont dat hem niet redelijkerwijs kan worden verweten dat hij niet of niet tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend.

Het beroepschrift dient schriftelijk te worden ingediend bij en gericht worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit zorgt voor opschorting van het vaststellingsbesluit totdat op het verzoek is beslist. Een voorlopige voorziening kan worden getroffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor dient u te beschikken over DigiD. Op de website van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kunt u de precieze voorwaarden vinden. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (een griffierecht).

Naar boven