Kennisgeving vrijgave voor inspraak van de Spijtoptantenregeling

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

heeft op 21 juni 2022 ingestemd met het vrijgeven voor inspraak van de uitwerking van de Spijtoptantenregeling.

Spijtoptantenregeling

Het college heeft bepaald dat erfpachters, die tot 8 januari 2020 volgens de Overstapregeling een overstapaanvraag konden indienen, maar dat niet hebben gedaan (‘Spijtoptanten’), uit coulance alsnog gedurende zes maanden eenmalig in de gelegenheid te stellen om een overstapaanvraag in te dienen onder de voorwaarden zoals die tot 8 januari 2020 golden. In de Spijtoptantenregeling is onder andere de reikwijdte van de regeling bepaald.

 Inspraak

Gedurende de periode van 24 juni 2022 tot en met 19 september 2022 hebben inwoners van Amsterdam en overige belanghebbenden de mogelijkheid om hun zienswijzen kenbaar te maken. De inspraak heeft betrekking op de gehele Spijtoptantenregeling.

Stukken inzien

  • -

    U kunt de stukken digitaal inzien: amsterdam.nl.

  • -

    Wilt u liever de stukken per post ontvangen? Dit kan u doorgeven via het nummer 14 020.

Reageren

U kunt digitaal of schriftelijk reageren:

  • -

    Digitaal via de website (online inspraakformulier of per e-mail): amsterdam.nl.

  • -

    Schriftelijk: Stuur een brief met uw naam en volledige postadres met als onderwerp 'Inspraakreactie spijtoptantenregeling overstap eeuwigdurende erfpacht’ naar dit adres: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, t.a.v. inspraak spijtoptantenregeling, Antwoordnummer 10999, 1000 RA Amsterdam.

Vervolg

Na de inspraakperiode worden alle inspraakreacties vastgelegd in een Nota van Beantwoording. Indieners van een inspraakreactie krijgen hierover bericht. Na het zomerreces zal de Nota van Beantwoording samen met de definitieve Spijtoptantenregeling door het college van burgemeester en wethouders worden vastgesteld, waarna de regeling zo spoedig mogelijk in werking zal treden.

Naar boven