Mandaatregeling voor collegebesluiten in recesperioden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de burgemeester van 17 juni 2022; 22bo3948;

 

overwegende, dat er gedurende het jaar recesperioden zijn waarin het college niet vergadert en in dergelijke periode soms toch besluiten moeten worden genomen waarvan de inwerkingtreding niet kan wachten tot na het reces;

 

gelet op de artikel 168 van de Gemeentewet en afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

besluit:

Artikel 1  

Aan de burgemeester wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend om in recesperioden bij het ontbreken van een vergaderquorum namens het college van burgemeester en wethouders alle besluiten te nemen die aan het college van burgemeester en wethouders worden voorgelegd en waarvan de besluitvorming niet kan wachten tot na het reces.

Artikel 2  

De in artikel 1 bedoelde bevoegdheid geldt niet indien de wet of de aard van de bevoegdheid zich tegen mandaat, volmacht of machtiging verzet.

Artikel 3  

De Mandaatregeling voor collegebesluiten in recesperioden van 6 juli 2018 (Gemeenteblad 2018, 150204) wordt ingetrokken.

Artikel 4  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 17 juni 2022

De secretaris

V.J.M. Roozen

De burgemeester

A. Aboutaleb

Toelichting:

Tijdens recesperioden vergadert het college niet. Om tijdens die recesperioden in voorkomende gevallen toch besluitvorming te regelen geeft het college vooraf een mandaat aan de burgemeester of diens vervanger. Of de aard van het besluit zich al dan niet tegen het gegeven mandaat verzet zoals bepaald in het tweede artikel consulteert de burgemeester de gemeentesecretaris. Dit mandaat is vooral van belang voor besluiten waarvoor beslistermijnen in acht genomen moeten worden.

Naar boven