Gemeente Heusden - ontwerpbestemmingsplan ‘Rotonde Abt van Engelenlaan, Nieuwkuijk’

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Rotonde Abt van Engelenlaan, Nieuwkuijk’ (NL.IMRO.0797.BPRotabtvEngel-ON01).

Het doel van het bestemmingsplan is om een rotonde te realiseren op de kruising van de doorgaande weg Abt van Engelenlaan en Mortelweg. Voor de aansluiting van de wijk Geerpark op de Abt van Engelenlaan is een verkenning uitgevoerd naar een verkeersveilige oplossing van dit kruispunt. Hieruit blijkt dat de aanleg van een rotonde op deze kruising de meest verkeersveilige oplossing is. Op basis van de huidige bestemmingsplannen is een rotonde niet volledig toegestaan (ter hoogte van de bestaande sloot en het weiland). Het realiseren van de rotonde is in ruimtelijk opzicht wel aanvaardbaar.

Het plangebied ligt in Nieuwkuijk en wordt globaal begrensd door de kruising van de Abt van Engelenlaan, Hoogpoort en de Mortelweg.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het vierde kwartaal van 2022.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 30 juni 2022 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de raad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 1105603 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met John Burgs via telefoonnummer (073) 513 17 89.

 

Naar boven