Gemeente Bergeijk - Raadsvergadering donderdag 27 januari 2022

Op donderdag 27 januari 2022 om 20.00 uur staat de maandelijkse raadsvergadering weer gepland.

Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis

Voorzitter: A. Callewaert-de Groot

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen die nodig zijn om de raadsvergadering op verantwoorde wijze te laten plaatsvinden. Mocht u de vergadering willen bijwonen dan is het verplicht om u van te voren aan te melden via griffie@bergeijk.nl of via telefoonnummer 088-4970333.

Geïnteresseerden kunnen de vergadering ook altijd volgen via www.bergeijk.nl/liveuitzendingen

Agenda 27 januari 2022

  • 1.

    Opening en loting

  • 2.

    Vaststellen agenda

  • 3.

    Vragenhalfuurtje

  • 4.

    Mededelingen en ingekomen stukken

    Indien gewenst kunt u één of meerdere items van de 'lijst met ingekomen stukken' inzien op het gemeentehuis. Maak daarvoor een afspraak via griffie@bergeijk.nl.

  • 5.

    Vaststellen besluitenlijst d.d. 16 december 2021

  • 6.

    Lijst van aandachtspunten en toezeggingen d.d. 27 januari 2022

  • 7.

    Hamerstukken

    • a.

      Raadsvoorstel bestemmingsplan ruimte-voor-ruimte Muggenhool bij nr. 7

      Aan de gemeente is een verzoek gedaan om ter plaatse van de Muggenhool 7 te Bergeijk een ruimte-voor-ruimte woning toe te voegen op een woonbestemming. Het plan heeft 6 weken ter inzage gelegen, er zijn geen zienswijzen ingediend.

    • b.

      Raadsvoorstel beleidsregel volksgezondheid en mestbewerkingsinstallaties

      Het voorstel houdt in dat bij besluitvorming over mestbewerkingsinstallaties de gemeenteraad en het college, ieder voor zover het betreft zijn eigen verantwoordelijkheid en bevoegdheid, toepassing geeft aan de criteria opgenomen in de Beleidsregel volksgezondheid en mestbewerkingsinstallaties van Noord Brabant.

    • c.

      Raadsvoorstel invulling formatie ambtelijke organisatie

      De gemeente Bergeijk heeft veel ambities en er komen steeds meer taken naar de gemeente toe. Hierdoor is de werkdruk de afgelopen jaren erg hoog geweest. Dit hebben we opgevangen door het inhuren van personeel. Inmiddels blijkt dat er voor de extra taken en ambities structureel extra personeel nodig is. Daarom wordt voorgesteld om het vaste personeel uit te breiden. Om hier invulling aan te geven zijn in de begroting 2022-2025 middelen opgenomen voor personele uitbreiding.

    • d.

      Raadsvoorstel zienswijze Werkprogramma 2022 en reactie Ambitiedocument MRE

      • Een zienswijze op het Werkprogramma voor 2022 en een reactie op het Ambitiedocument. Dit is een overdrachtsdocument op de thema’s, resultaten en ambities van de MRE ter voorbereiding op het nieuwe samenwerkingsakkoord voor de volgende bestuursperiode.

      Het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven vraagt de raad om:

  • 8.

    Bespreekstukken

    • a.

      Raadsvoorstel evaluatie gemeenschapshuizenbeleid

      De gemeenschapshuizen vormen het kloppende hart in al onze kernen waar volop gebruik van wordt gemaakt. In maart 2019 is het gemeenschapshuizenbeleid geëvalueerd en is afgesproken om na twee jaar een evaluatie aan de gemeenteraad aan te bieden en terug te blikken op de periode 2016 – 2021.

    • b.

      Raadsvoorstel regiovisie Beschermd Wonen

      De beweging van Beschermd Wonen naar Beschermd Thuis heeft als doel om mensen zo veel mogelijk in hun eigen omgeving te ondersteunen. In december 2020 hebben de colleges van de 15 gemeenten die samen Beschermd Wonen vormgeven, het Regioplan vastgesteld. De nu voorliggende Regiovisie is de nadere uitwerking hiervan en behandelt de onderwerpen die volgens de Norm voor Opdrachtgeverschap vastgelegd moeten zijn in een regiovisie Beschermd Wonen. Deze Norm voor Opdrachtgeverschap bepaalt ook dat gemeenteraden de regiovisie moeten vaststellen.

    • c.

      Raadsvoorstel bestemmingsplan 'Forest Village'

      Zwarte Bergen Invest, eigenaar/exploitant van camping de Zwarte Bergen heeft een masterplan voor het vakantiepark opgesteld. Dit masterplan gaat uit van beëindiging van de camping en voortzetting van de recreatieve functie in de vorm van een luxe vakantiepark. Het plan omvat o.a. 340 lodges en centrale voorzieningen met binnen- en buitenzwembad die ook voor inwoners toegankelijk zijn. Het masterplan vormt het uitgangspunt voor de herontwikkeling van het park. Om realisatie van het masterplan mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Het bestemmingsplan heeft de voorbereidingsprocedure doorlopen en wordt voor besluitvorming voorgelegd aan de raad.

    • d.

      Raadsvoorstel aanwijzing interim griffier en interim raadsadviseur / plv. griffier en afscheid raadsgriffier

      In overleg met het presidium zijn deze stukken rechtstreeks op de agenda van de raadsvergadering op 27 januari 2022 gezet. Aansluitend aan de besluitvorming zal afscheid genomen worden van de huidige raadsgriffier, mw. Hanneke van Dongen-Hermans.

  • 9.

    Sluiting

De stukken zijn digitaal beschikbaar via www.bergeijk.nl/vergaderdata

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met de griffie, bereikbaar via telefoonnummer 088 - 497 03 33 of via e-mail griffie@bergeijk.nl.

Naar boven