Voornemen tot grondruil wateropvangbuffer Grubbenweg en snippergroen voor de woning Op ’t Veldje 36 Spaubeek

 

 

De gemeente Beek is voornemens gronden te ruilen. In dit kader zijn we voornemens eigenaar te worden van een -reeds door de gemeente aangelegde- grondwateropvangbuffer aan de Grubbenweg en zijn we voornemens een strook snippergroep voor de woning Op ’t Veldje 36 te Spaubeek te verkopen aan de huidige eigenaar van de Waterbuffer, tevens zijnde de eigenaar van de woning Op ’t Veldje 36 te Spaubeek.

 

Gezien een recente uitspraak van de Hoge Raad dient de gemeente mededingingsruimte te bieden bij verkoop of te motiveren waarom uitsluitend één specifieke koper als serieuze gegadigde voor de aankoop in aanmerking komt.

 

Omschrijving perceel

De strook grond die de gemeente in het kader van de grondruil voornemens is te verkopen betreft zogenaamd snippergroen en is feitelijk in gebruik als voortuin bij de woning Op ’t Veldje 36 te Spaubeek. Dit perceelsgedeelte is kadastraal bekend gemeente Spaubeek, sectie B, nummer 3602 gedeeltelijk en heeft een oppervlakte van ongeveer 33m².

 

Motivatie verkoop

- De gemeente wenst het snippergroen vóór de woning Op ’t Veldje 36 -als onderdeel van de grondruil- enkel te verkopen aan de eigenaar van deze woning. Dit gezien de ligging van de woning met tuin en de ligging van het snippergroen. Feitelijk maakt de strook al onderdeel uit van de tuin. Verkoop aan anderen dan de eigenaar van de aangrenzende woning is niet wenselijk.

- De grondruil beëindigt een -thans- ongeregelde gebruikssituatie (op beide locaties).

- Met de voorgenomen grondruil verkrijgen we de wateropvangbuffer in eigendom.

 

Gezien bovenstaande komt de eigenaar van de Waterbuffer als enige serieuze gegadigde in aanmerking voor de voorgenomen grondruil.

 

Bent u het niet eens met dit voornemen?

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop en merkt u zichzelf op basis van de voornoemde criteria aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 dagen na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Limburg. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien een serieuze gegadigde binnen 20 dagen na heden géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot verkoop. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 20 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren.

 

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de hiervoor aangegeven termijn een uiterlijke termijn is en dat een verlenging van deze termijn niet aan de orde is.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot Miriam Hendrix, Senior beleidsmedewerker grondzaken. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 046-43 89 234.

Naar boven