Vooraankondiging bestemmingsplan Nijmegen Zuid – 2 (Heiweg 235a), Nijmegen

Op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen bekend dat zij het bestemmingsplan Nijmegen Zuid – 2 (Heiweg 235a) voorbereiden.

Het plangebied bestaat uit de bedrijfslocatie van het voormalige tuincentrum van Loosbroek in Nijmegen-Zuid. Samen vormen de percelen (kadastraal geadresseerd Heiweg 235A) een binnenterrein dat omsloten wordt door de achtertuinen c.q. achterpaden van woningen aan de Heiweg, Pieter Zeemanstraat en de Einsteinstraat. Aan laatstgenoemde straat, tussen de woningen Einsteinstraat 76 en 78, ligt ook de 4 meter brede inrit naar het terrein.

Initiatiefnemers willen hier 7 woningen realiseren. De beoogde ontwikkeling past niet binnen het vigerende bestemmingsplan omdat ter plaatse geen woonbestemming is opgenomen. Derhalve is een bestemmingsplanherziening noodzakelijk.

Over enige tijd wordt het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Zuid -2 (Heiweg 235a) ter visie gelegd. Eenieder kan dan een zienswijze indienen.

 

Naar boven