Ontwerp bestemmingsplan ‘Burgemeester Beckerstraat 2 t/m 8’ te Nuth en ontwerp besluit Hogere waarde Wet geluidhinder ‘Burgemeester Beckerstraat 2 t/m 8’ te Nuth

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen maken op basis van artikel 3.8, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij hebben ingestemd met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan Burgemeester Beckerstraat 2 t/m 8 te Nuth en het ontwerp besluit hogere waarde Wet Geluidhinder Burgemeester Beckerstraat 2 t/m 8 te Nuth. Het dossier is bij de gemeente geregistreerd onder zaaknummer Z/21/164852

Toelichting ontwerp bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van 4 levensloopbestendige woningen op een voormalige bedrijfslocatie nabij het centrum van Nuth.

Toelichting ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluid reducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn en dat het noodzakelijk is om hogere grenswaarden vast te stellen voor de nieuwe woningen binnen het plangebied.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere waarde Wet geluidhinder worden met bijbehorende stukken gedurende een periode van 6 weken lopend van 5 juli 2022 voor een ieder ter inzage gelegd. Digitaal is het bestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1954.BPburgbeckstr2tm8-ON01. Daarnaast is het plan op afspraak in te zien bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Beekdaelen, Deweverplein 1 te Nuth.

Indienen zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Beekdaelen, postbus 22000, 6360 AA Nuth of via gemeente@beekdaelen.nl. U dient in uw zienswijze de volgende zaken te vermelden: de naam van het plan, het zaaknummer, de reden van uw zienswijze, de datum, uw naam, uw adres, uw e-mailadres en uw handtekening.

De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Indienen zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit Hogere waarde Wet Geluidhinder kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen, postbus 22000, 6360 AA Nuth of via gemeente@beekdaelen.nl. U dient in uw zienswijze de volgende zaken te vermelden: de naam van het plan, het zaaknummer, de reden van uw zienswijze, de datum, uw naam, uw adres, uw e-mailadres en uw handtekening. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van de hogere waarden.

Nadere informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen over het bestemmingsplan, dan kunt u contact opnemen met het cluster RO via gemeente@beekdaelen.nl of telefoonnummer 088 - 450 2000.

 

Nuth, 5 juli 2022

Naar boven