Voorgenomen verkoop strook gemeentegrond ten zuiden van Streekweg 106, Hoogkarspel

De gemeente Drechterland maakt hierbij bekend dat zij voornemens is een perceel grond van ca. 323 m2, kadastraal bekend gemeente Drechterland, sectie K, nr. 3661 (ged.), te verkopen aan de aangrenzende eigenaren/bewoners van Streekweg 106 in Hoogkarspel.

Objectinformatie

Het betreft een perceel grond, kadastraal bekend gemeente Drechterland, sectie K, nr. 3661 (ged.). Het perceel grond is gelegen aan de zuidzijde van het perceel Streekweg 106 te Hoogkarspel, grenst aan de oostzijde (De Bronstijd) en zuidzijde aan openbaar gebied (groen/weg en water) en aan de westzijde aan een nog te ontwikkelen kavel grond. De totale oppervlakte bedraagt ca. 323m2.

Gegadigden

Naar oordeel van de gemeente Drechterland zijn de aangrenzende eigenaren/bewoners van Streekweg 106 te Hoogkarspel de enige serieuze gegadigden die in aanmerking komen voor deze voorgenomen verkoop.

  • 1.

    De eigenaren/bewoners van Streekweg 106 te Hoogkarspel willen deze grond gebruiken als tuin, aansluitend op hun huidige achtertuin.

  • 2.

    De grond is niet geschikt voor andere doeleinden als tuin/groen en krijgt daarom een tuinbestemming

  • 3.

    Gelet op de ligging en de bestemming van het perceel is dit stuk grond enkel te gebruiken tezamen met het aangrenzende perceel Streekweg 106 te Hoogkarspel en niet zelfstandig

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop van de grond aan de aangrenzende eigenaren/bewoners van Streekweg 106 te Hoogkarspel, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit binnen 20 dagen na de dag van deze publicatie, met opgave van redenen, schriftelijk kenbaar te maken bij de gemeente Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel onder vermelding van ‘Reactie op voornemen tot verkoop strook gemeentegrond Streekweg 106’.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het zogenaamde Didam-arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Naar boven