Besluiten project Tree House (aanwijzingsbesluit en omgevingsvergunning)

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij het project Tree House aangewezen hebben als stedelijk project van groot openbaar belang als bedoeld in artikel 4:11b, zevende lid, sub d, APV Rotterdam 2012. Daarnaast is een omgevingsvergunning verleend op grond van artikel 2.2. lid 1 sub g van Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor het verplanten van zeven bomen nabij het Delftseplein 34, 3013 AA (OMV.22.02.00176).

Inhoud van het project

Om de bouw van het project Tree House op het Delftseplein, naast Centraal Station Rotterdam, mogelijk te maken moeten er zeven bomen verplant worden. Eén van de bomen zal verplaatst worden naar een locatie op het Delftseplein. Zes van de bomen zullen verplaatst worden naar een locatie elders. Voor deze verplaatsing is een omgevingsvergunning nodig. In dit kader is het project Tree House aangewezen als een stedelijk project van groot openbaar belang.

Coördinatieregeling

Voor deze ontwikkeling wordt gebruikt gemaakt van de coördinatieregeling. Het gebied Rotterdam Central District (RCD-gebied) is in de Crisis- en herstelwet (Chw) specifiek als “lokaal project met nationale betekenis” aangewezen (art. 2.18 Chw). Op grond van de Crisis- en herstelwet moeten procedures gecoördineerd worden.

Dit betekent dat de publicatie van beide besluiten gelijktijdig plaatsvindt. Tegen beide besluiten kan beroep worden aangetekend.

Het aanwijzingsbesluit en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken zijn vanaf vrijdag 24 juni 2022 beschikbaar via de landelijke website www.overheid.nl. De stukken kunnen worden geraadpleegd door bij ‘Berichten over uw buurt’ te zoeken op postcode 3013 AA en huisnummer 34, en straal 1.000 meter.

Beroep

Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden tot en met 5 augustus 2022 beroep instellen. Als gevolg van de uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 14 april 2021 en 4 mei 2021 kunnen ook niet-belanghebbenden waarbij aan ‘een ieder’ de mogelijkheid is geboden om een zienswijze in te dienen tegen een ontwerpbesluit, en die tijdig een zienswijze tegen een ontwerpbesluit hebben ingediend, beroep tegen de definitieve besluiten instellen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. U kunt, indien u beroep hebt ingesteld tegen de omgevingsvergunning, tevens een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wordt dat verzoek gedurende de beroepstermijn ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

NB: Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 24 juni 2022

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven