Reageren op voorontwerpbestemmingsplan ‘Herziening Bestemmingsregels Wonen 3’

Een bestemmingsplan regelt voor bouwen en gebruiken van grond en water wat er mag. Een voorontwerpbestemmingsplan is een proefversie van een nieuw bestemmingsplan. De gemeente wil met het voorontwerp ‘Herziening Bestemmingsregels Wonen 3’ de geldende bestemmingsplannen veranderen voor het grondgebied van de vroegere gemeente Groningen (voor de gemeentelijke herindeling). De gemeente hoort graag wat u vindt van het voorontwerpbestemmingsplan. U leest hieronder waar het voorontwerpbestemmingsplan over gaat. Ook leest u waar en wanneer u de stukken kunt bekijken. En hoe en wanneer u kunt reageren.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het voorontwerpbestemmingsplan verwijdert de regel die het mogelijk maakt om onzelfstandige woningen te veranderen (kamerverhuur) naar zelfstandige woningen (studio’s) van minimaal 24 m2. Ook verandert de splitsingsregel voor woningen. Splitsen is alleen nog mogelijk voor woningen die nu al een oppervlakte hebben van 140 m2 of meer.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

U kunt van 30 juni tot en met 27 juli 2022 het voorontwerpbestemmingsplan bekijken en de stukken die daarbij horen. Dat kan op deze plekken:

• De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de naam. Of op de code van het bestemmingsplan: NL.IMRO.0014.BP671Bestemregels3-vo01.

• De gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen.

• Het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. U kunt een afspraak maken via gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan-inzien.

Hoe en wanneer kunt u een reactie geven?

U kunt reageren van 30 juni tot en met 27 juli 2022 op het voorontwerpbestemmingplan en de stukken die daarbij horen. Uw reactie heet een ‘inspraakreactie’. Reageren kan alleen op deze manieren:

• U vult het ‘online inspraakformulier’ in bij het voorontwerpbestemmingsplan op de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen. U krijgt meteen een bevestiging van ontvangst.

• U stuurt een brief naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

Meer informatie leest u op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/procedure-bestemmingsplan.

 

Groningen, 29 juni 2022

Naar boven