Wijziging Verordening werkgeverscommissie Leidschendam-Voorburg

De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg,

 

overwegende dat het in verband met de invoering van de Wet open overheid noodzakelijk is diverse regelingen te wijzigen;

 

gezien het voorstel van het college d.d. 5 april 2022 (2779),

 

b e s l u i t:

 

tot het wijzigen van diverse regelingen als volgt:

 

 

 

Artikel I

De volgende verordeningen en andere regelingen worden gewijzigd zoals opgenomen in de Bijlage bij dit besluit:

- [wijziging diverse regelingen]

- Verordening werkgeverscommissie Leidschendam-Voorburg.

 

Artikel II

Deze wijzigingen treden in werking de dag na die van bekendmaking en werken terug tot en met 1 mei 2022.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg van 7 juni 2022.

de griffier, de voorzitter,

C.J. de Vries, J.G. Bijl

Bijlage

behorende bij het concept raadsbesluit Wijzigen diverse regelingen in verband met de invoering van de Wet open overheid

 

[wijziging diverse regelingen]

 

De “Verordening werkgeverscommissie Leidschendam-Voorburg” wordt als volgt gewijzigd:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

 

Artikel 8. Beslotenheid van vergaderingen

 

1. De vergaderingen van de werkgeverscommissie worden in het belang als bedoeld in artikel 10, tweede lid, onder e of f van de Wet openbaarheid van bestuur in beslotenheid gehouden.

2. De agenda, de stukken en de besluitenlijst zijn openbaar, tenzij de werkgeverscommissie beslist dat op grond van een belang, genoemd in artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur, hierop of een deel daarvan geheimhouding moet worden gelegd.

 

 

Artikel 8. Beslotenheid van vergaderingen

 

1. De vergaderingen van de werkgeverscommissie worden in het belang als bedoeld in artikel 5.1, tweede lid onder e envierde lid, van de Wet open overheid in beslotenheid gehouden.

2. De agenda, de stukken en de besluitenlijst zijn openbaar, tenzij de werkgeverscommissie beslist dat op grond van een belang, genoemd in artikel 5.1, eersteentweede lid, van de Wet open overheid, hierop of een deel daarvan geheimhouding moet worden gelegd.

 

 

Toelichting

Artikel 8 Beslotenheid van vergaderingen

 

Wanneer in vergaderingen van de werkgeverscommissie personele aangelegenheden aan bod komen en hetgeen hier wordt besproken niet bedoeld is om aan derden kenbaar te maken, ligt het voor de hand dat hierover in beslotenheid wordt vergaderd. De agenda, de stukken en de besluitenlijst zijn in beginsel wel openbaar, tenzij de werkgeverscommissie beslist dat op grond van een belang, genoemd in artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur, hierop of een deel ervan geheimhouding moet worden gelegd. De geheimhouding duurt totdat de werkgeverscommissie of de raad haar opheft (artikel 86 lid 2 Gemeentewet). Vanzelfsprekend kunnen raadsleden wel inzage krijgen in de stukken etc., aangezien de raad het oorspronkelijk bevoegde orgaan is.

 

 

Toelichting

Artikel 8 Beslotenheid van vergaderingen

 

Wanneer in vergaderingen van de werkgeverscommissie personele aangelegenheden aan bod komen en hetgeen hier wordt besproken niet bedoeld is om aan derden kenbaar te maken, ligt het voor de hand dat hierover in beslotenheid wordt vergaderd. De agenda, de stukken en de besluitenlijst zijn in beginsel wel openbaar, tenzij de werkgeverscommissie beslist dat op grond van een belang, genoemd in artikel 5.1, eersteentweede lid, van de Wet open overheid, hierop of een deel ervan geheimhouding moet worden gelegd. De geheimhouding duurt totdat de werkgeverscommissie of de raad haar opheft (artikel 86 lid 2 Gemeentewet). Vanzelfsprekend kunnen raadsleden wel inzage krijgen in de stukken etc., aangezien de raad het oorspronkelijk bevoegde orgaan is.

 

 

Naar boven