Voornemen tot het verlengen van een huurovereenkomst en het aangaan van een overeenkomst ter vestiging van een huurafhankelijk recht van opstal ter zake van een perceel gelegen aan de Weidedreef 50 te Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer geeft hierbij kennis van haar voornemen tot het verlengen van een huurovereenkomst en het aangaan van een overeenkomst ter vestiging van een huurafhankelijk recht van opstal ter zake van een perceel gelegen aan de Weidedreef 50 te Zoetermeer, kadastraal bekend gemeente Zegwaard, sectie B, nummer 8261 gedeeltelijk, ter grootte van circa 870 m² aan Inhanag B.V. ten behoeve van de voortzetting van de exploitatie van een brandstofverkooppunt.

 

De gemeente Zoetermeer meent dat Inhanag B.V. de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de (beoogde) verhuur van het voormelde perceel. De gemeente Zoetermeer neemt daarbij in overweging dat het te verhuren perceel is omsloten door grond in eigendom bij Inhanag B.V. Op het te verhuren perceel bevinden zich de luifel en het pompeiland. De overige faciliteiten en voorzieningen ten behoeve van de exploitatie van het brandstofverkooppunt bevinden zich op de omliggende grond in eigendom bij Inhanag B.V. In het op 14 juni 2011 vastgestelde huurbeleid tankstations Zoetermeer is voor dergelijke situaties, waarbij zelfstandige exploitatie van een brandstofverkooppunt op het gehuurde niet mogelijk is, de mogelijkheid opgenomen om huurcontracten onderhands te vernieuwen op basis van een (deskundigen)taxatie. Bovendien is reeds voor de uitspraak in het ‘Didam arrest’ op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de verhuur van het perceel en de voorwaarden waaronder. De gemeente is niet voornemens de huidige gebruikssituatie te beëindigen.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verhuur, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie van dit voornemen kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan L.J.van.der.Klein@Zoetermeer.nl onder vermelding van Weidedreef/Inhanag BV. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven