Voornemen tot verkoop gronden

 

De gemeente Montfoort geeft hierbij kennis van haar voornemen om de volgende percelen ter beschikking te stellen c.q. te verkopen aan “Het Ouden Huis in samenwerking met Stichting Obliek”, hierna genoemd: “de beoogd koper”:

 

De percelen grond gelegen aan de G. van Damstraat te Montfoort, kadastraal bekend gemeente Montfoort, sectie A, nummers 5312 en 5328 (gedeeltelijk), ten behoeve van de realisatie van een maatschappelijk woonprogramma voor woningen voor bijzondere doelgroepen.

 

De beoogd koper komt volgens de gemeente Montfoort als enige serieuze gegadigde in aanmerking, en wel om het volgende.

  • 1.

    De beoogd koper is sedert 2014 met de gemeente in gesprek over het realiseren van een [24/7] begeleid wonen-voorziening voor jongvolwassenen met een beperking. Dit heeft geleid tot een overeenkomst in 2017.

  • 2.

    Vanwege de bijzondere doelgroep(en) worden er specifieke voorwaarden aan een ontwikkellocatie gesteld. Partijen hebben de haalbaarheid van diverse locaties onderzocht. Vanwege omgevingsfactoren waren er niet eerder geschikte locaties beschikbaar.

  • 3.

    Sinds medio 2021 zijn de beoogd koper en de gemeente in gesprek over de locatie G. van Damstraat. De beoogd koper ziet mogelijkheden om op voormelde locatie een combinatie van twee woonvormen te ontwikkelen:

    - Het Ouden Huis: zelfstandige ouderenwoningen voor senioren, alleen of samen met een laag- (vanaf AOW) tot middeninkomen met en zonder zorgbehoefte. In het gebouw wordt 24/7 gepland en ongepland zorg (WMO, ZVW, WLZ) geboden. Zodoende hoeven bewoners in hun laatste levensfase niet nog eens te verhuizen.

    - Obliek: begeleid wonen voor jong volwassenen met beperking waar 24-uurs zorg aanwezig is (voornamelijk doelgroep jongvolwassenen met beperking in het autistisch spectrum).

  • 4.

    De plannen van de beoogd koper voldoen aan de zorgbehoefte binnen de gemeente Montfoort.

  • 5.

    De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 13 december 2021 besloten de haalbaarheid te onderzoeken van een maatschappelijk woonprogramma voor woningen voor bijzondere doelgroepen binnen de locatie G. van Damstraat.

  • 6.

    De beoogd koper heeft zich bereid verklaard en is in staat om het gewenst programma te realiseren welke past binnen de beleidsdoelstellingen van de gemeente en het Raadsbesluit van 13 december 2021.

  • 7.

    De beoogd koper heeft veel aangetoonde kennis en ervaring met woningbouwontwikkeling en in het bijzonder ook met een maatschappelijke bestemming.

  • 8.

    De beoogd koper beschikt reeds over voldoende kandidaten die zich hebben aangemeld voor de beoogde woonzorg voorziening.

  • 9.

    Verder heeft de beoogd koper zich bereid verklaard op basis van de (financiële) uitkomsten van de haalbaarheidsstudie de locatie G. van Damstraat voor eigen rekening en risico te kopen, te ontwikkelen en te exploiteren.

     

Gelet op het voorgaande, meent de gemeente Montfoort dat de beoogd koper “Het Ouden Huis in samenwerking met Stichting Obliek” aldus de enige serieuze gegadigde is om de gewenste ontwikkeling te realiseren en te exploiteren en de daarvoor benodigde grond te kopen.   

 

Bent u het oneens met de voorgenomen ter beschikkingstelling c.q. verkoop dan dient u binnen 30 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding bij de rechtbank Midden-Nederland aanhangig te maken. De termijn van 30 kalenderdagen eindigt op “datum publicatie + 30 kalenderdagen”. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 30 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het opsturen van de conceptdagvaarding aan l.verschuren@montfoort.nl t.a.v. de heer L. Verschuren, projectleider afdeling Ruimte.

 

De termijn van 30 kalenderdagen geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen kort geding tegen de gemeente aanhangig is gemaakt, kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente ter zake van de verkoop en ontwikkeling van voormelde percelen worden gemaakt.

 

Er liggen verder geen stukken ter inzage.

 

 

Naar boven