Wijzigingsbesluit zonnepark Heerle uitgebreide procedure op de locatie nabij bedrijventerrein de Wijper en de A58 te Heerle

Locatie : nabij bedrijventerrein de Wijper en de A58 te Heerle

Omschrijving : Wijzigingsbesluit zonnepark Heerle

Registratienummer :2018WB0442-II

Startdatum beroepstermijn: 28 juni 2022

KENNISGEVING VERLENING BESLUIT WIJZIGING TWEETAL VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING VOOR ZONNEPARK HEERLE OP DE PERCELEN GELEGEN NABIJ BEDRIJVENTERREIN DE WIJPER EN DE A58 IN HEERLE, KADASTRAAL BEKEND ALS GEMEENTE WOUW, SECTIE P, NUMMERS 823,826 (GEDEELTELIJK), 1305 EN 1306.

Besluit

Op16 maart 2020 is de omgevingsvergunning verleend - met kenmerk 2018WB0442 - voor het realiseren van het zonnepark Heerle op de percelen gelegen nabij bedrijventerrein De Wijper en de A58 in Heerle, kadastraal bekend als gemeente Wouw, sectie P, nummers 823, 826 (ged.),1305 en 1306.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend gelet op het verzoek van de gemeenteraad van 9 december 2021 en artikel 2.31, lid 1, onder a, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (‘Wabo’) twee voorschriften te wijzigen.

De twee voorschriften welke met dit besluit worden gewijzigd zijn de instandhoudingstermijn en de landschappelijke inpassing. Voor het overige blijven de voorschriften in stand die behoren bij de verleende omgevingsvergunning met kenmerk 2018WB0442.

Terinzagelegging

Het besluit, de eerder verleende omgevingsvergunning onder kenmerk 2018WB0442 en de nieuwe landschappelijke inpassing liggen op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van maandag 27 juni 2022 gedurende zes weken ter inzage. De stukken zijn in te zien op het stadskantoor, Stadserf 1 te Roosendaal van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en ‘s-middags op afspraak.

De stukken met IMRO-codering : NL.IMRO.1674.1219ZONNEPAHEERLE-302 zijn tevens digitaal in te zien op onze website www.roosendaal.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden kunnen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt. Een beroepschrift dient te worden ingediend bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Bij het instellen van beroep wordt griffierecht geheven. Meer informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet minstens bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een aanduiding van het besluit waartegen het beroep zich richt; en

d. de gronden van het beroep (motivering).

Ook moet bij het beroepschrift een afschrift van het besluit, waartegen het zich richt, meegestuurd worden.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit besluit. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1.1 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent onder meer dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Als het beroepschrift geen beroepsgronden bevat, is het beroep niet-ontvankelijk. Het is daardoor niet mogelijk om een zogenaamd “pro forma-beroepschrift” in te dienen (een beroep op nader in te dienen gronden). Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeldt in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorts kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Zeeland-West-Brabant (zie bovenstaand adres), worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie: Team Vergunningen, mevrouw R. Clarijs, telefoonnummer 140165, email: bouwen@roosendaal.nl, onder vermelding van ‘besluit tweetal wijzigingen voorschriften zonnepark Heerle’ t.a.v. mevrouw R. Clarijs’ met zaaknummer 2018WB0442-II.

Roosendaal, 27 juni 2022

Naar boven