VASTSTELLING Uitwerkingsplan 'De Volkstuin'

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stede Broec hebben het Uitwerkingsplan 'De Volkstuin' ten opzichte van het ontwerp Uitwerkingsplan gewijzigd vastgesteld. Het Uitwerkingsplan voorziet in de ontwikkeling van woningbouw op het perceel van de voormalige volkstuin Kweeklust aan het Pad van Amiens in Grootebroek. Het gebied maakt onderdeel uit van de woningbouwontwikkeling Waterweide.

Ten opzichte van het ontwerp is in het stedenbouwkundig plan de openbare steiger anders gesitueerd.

Gevoerde procedure

Op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening heeft het ontwerp Uitwerkingsplan met ingang van 10 februari 2022 zes weken ter inzage gelegen. Tijdens die periode zijn twee zienswijzen ingediend. De beoordeling hiervan gaf aanleiding om het plan te wijzigen door in het stedenbouwkundig plan de openbare steiger te verplaatsen.

Ter inzage

Het Uitwerkingsplan ligt voor een ieder ter inzage met ingang van vrijdag 24 juni 2022 tot en met 4 augustus 2022. U kunt de stukken online inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer: NL.IMRO.0532.UWPVolkstuin-VG01.

Voor het inzien van de papieren versie kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0228-510111 of via www.stedebroec.nl 

Beroepstermijn en inwerkingtreding

Een dag na de ter inzage legging van het plan start de beroepstermijn van 6 weken, zijnde zaterdag 25 juni 2022 tot en met 5 augustus 2022. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Beroep en voorlopige voorziening

Tijdens de beroepstermijn kan door belanghebbenden schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Vermeld in het beroepschrift in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat en de gronden van het beroep. Vergeet niet uw handtekening te zetten.

Voor het instellen van beroep bent u griffierecht verschuldigd. Het indienen van een beroepschrift kan ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) benodigd.

Het verzoek om een voorlopige voorziening kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U dient dan wel beroep te hebben ingesteld.

 

Naar boven