Vaststelling bestemmingsplan Zwolle, parapluplan cultuurhistorie, aanvulling

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend (artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht) dat de gemeenteraad op 13 juni 2022 het bestemmingsplan Zwolle, parapluplan cultuurhistorie, aanvulling gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied en doelstelling van het bestemmingsplan

Op 4 oktober 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Zwolle, parapluplan bouw- en cultuurhistorie vastgesteld. Er is geconstateerd dat een aantal objecten niet in het paraplubestemmingsplan zijn opgenomen. Tevens hebben een aantal objecten in het paraplubestemmingsplan niet de juiste dubbelbestemming Waarde Cultuurhistorie gekregen.

Hierdoor is het noodzakelijk toevoegingen op te nemen in een aanvullend paraplubestemmingsplan. In het ontwerp bestemmingsplan Zwolle, parapluplan cultuurhistorie, aanvulling wordt in deze lacune voorzien en gaat voor alle panden met een hoge cultuurhistorische waarde een eenduidige regeling ‘Waarde – Cultuurhistorie -1’ gelden. Voor panden met een zeer hoge cultuurhistorische waarde wordt de dubbelbestemming ‘Waarde Cultuurhistorie- 2’ met een sloopverbod opgenomen.

Een parapluplan is een gedeeltelijke herziening van geldende bestemmingsplannen. De in het parapluplan opgenomen regels vervangen de regels van de bestaande bestemmingsplannen. De overige regels van de geldende bestemmingsplannen blijven van kracht. Het onderhavige parapluplan wijzigt de regels van de geldende bestemmingsplannen op het punt van de cultuurhistorie.

Het bestemmingsplan omvat het grootste deel van het gemeentelijk grondgebied.

Het bestemmingsplan is bedoeld om zorg te dragen voor een zorgvuldige omgang met cultuurhistorische waarden in Zwolle en op grond van de wettelijke plicht vanuit het Besluit ruimtelijke ordening, de cultuurhistorie op een eenduidige manier voor het hele Zwolse grondgebied in het bestemmingsplan te verankeren.

Bij de vaststelling zijn, vergeleken met het ontwerp, in het bestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht:

Regels

In de bijlagen bij de regels wordt in bijlage 4 (Objectenlijst Buitengebied)

 

  • 1.

    voor het perceel Hasselterdijk 51 een aangepaste karakteristiek beschrijving opgenomen:

  • 2.

    voor het perceel Hasselterdijk 51/53 T ( schuur) de opgenomen karakteristieke beschrijving verwijderd.

Verbeelding

  • 1.

    Voor het perceel Hasselterdijk 51 wordt de dubbelbestemming Waarde – Cultuurhistorie -1 beperkt tot de boerderij.

  • 2.

    De dubbelbestemming Waarde – Cultuurhistorie -1 wordt verwijderd voor het perceel Hasselterdijk 51/53T ( schuur).

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de documenten die daarbij horen ligt van 23 juni 2022 tot en met 3 augustus 2022 (zes weken) ter inzage en is te bekijken op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP20009-0004

De bronbestanden zijn beschikbaar via

https://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0193/NL.IMRO.0193.BP20009-0004/

Heeft u geen computer of internet? Gebruik dan een computer in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) om het digitale plan te bekijken.

Openingstijden van het Stadskantoor: maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 19.00 uur.

Let op: voor een bezoek aan het Stadskantoor moet u eerst een afspraak maken. Voorlopig kan dat alleen telefonisch via tel. 14038 (5 cijfers).

Beroep

Niet eens met het besluit? Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan in beroep worden gegaan door:

  • 1.

    Belanghebbenden;

  • 2.

    Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • 3.

    Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

In de periode dat het plan ter inzage ligt, kan in beroep worden gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Als de periode voor het indienen van een beroep is afgelopen, geldt het nieuwe bestemmingsplan. Alleen een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zorgt voor uitstel.

Naar boven