Bekendmaking start bestemmingsplanprocedure ‘Groenweg 7’

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken op grond van artikel 3.8 de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 23 juni 2022 gedurende zes weken het volgende ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Groenweg 7’;

 

Ontwerpbestemmingsplan

In 2019 is er een principeverzoek ingediend voor de realisatie van één levensloopbestendige ‘twee-onder-één-kapwoning’ (twee woningen). Op 3 december 2019 heeft het college van B&W van voormalig gemeente Haaren besloten om principemedewerking te verlenen aan dit verzoek. Op basis hiervan is er een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot bouw van één levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoning. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag naar levensloopbestendige woningen in Esch. Daarbij biedt het mogelijkheden om de voorzieningen in Esch op peil te kunnen houden. Reuvers Projecten in Ontwikkeling B.V voert de ontwikkeling uit.

 

Kennisgeving M.e.r .-beoordelingsbesluit

Voor dit initiatief hoeft op grond van de Wet milieubeheer geen milieueffectrapport te worden gemaakt. Er is geen aanleiding tot het uitvoeren van een m.e.r.-beoordeling.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Groenweg 7’ voor de bouw van één levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoning ligt met ingang van donderdag 23 juni 2022 tot en met woensdag 3 augustus 2022 zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer: NL.IMRO.0757.BP10Groenweg7-OTW1.

De stukken liggen ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend op maandag en dinsdag van 8:30 tot 17:00 uur, woensdag en donderdag van 8:30 tot 19:30 uur en op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur. Raadpleeg www.boxtel.nl voor de actuele openingstijden.

 

Zienswijzen

Tot en met 3 augustus 2022 kunnen er zienswijzen worden ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan ‘Groenweg 7’ voor de bouw van één levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoning (twee woningen). Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan ‘Groenweg 7’ kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

 

Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Boxtel. U wordt verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

 

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Daniël Hendriks van team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 06-83492324 en per e-mail op d.hendriks@mijngemeentedichtbij.nl

 

Boxtel, 22 juni 2022

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De secretaris,

L.H. Derksen

 

De burgemeester,

R.S van Meygaarden

Naar boven