Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Parapluplan Onzelfstandige Bewoning en Logies Arbeidsmigranten/Seizoenarbeiders e.a.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 2 juni 2022 het bestemmingsplan Parapluplan Onzelfstandige Bewoning en Logies Arbeidsmigranten/ Seizoenarbeiders e.a. gewijzigd heeft vastgesteld. Dit parapluplan richt zich in de eerste plaats op de regulering van onzelfstandige bewoning. Deze regulering vindt plaats om met name concentratie van onzelfstandige bewoning tegen te gaan. Hiermee wordt voorkomen dat de druk op het woon- en leefklimaat en daarmee de druk op de leefbaarheid in woonstraten/woonbuurten niet verder toeneemt voor zover deze factoren een relatie hebben met onzelfstandige bewoning. In dit bestemmingsplan is een eenduidige juridische regeling opgenomen voor de regulering van onzelfstandige bewoning.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is in de tweede plaats opgesteld om logies voor arbeidsmigranten/seizoenarbeiders e.a. in andere gebouwen en voor andere locaties, dan die voor de bestemming ‘Wonen’ en ‘Woongebied’ bestemd zijn, te regelen.

 

Inzageperiode

U kunt met ingang van woensdag 22 juni tot en met dinsdag 2 augustus 2022 het vastgestelde bestemmingsplan inzien in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0302.BP01190-vg02).

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen doorgevoerd. Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit, de Zienswijzennota en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

 

Beroep

Met ingang van donderdag 23 juni 2022 tot en met woensdag 3 augustus 2022 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door een belanghebbende of een niet-belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend. Via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/ is het ook mogelijk digitaal beroep in te stellen. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website van de Raad van State voor de precieze voorwaarden (www.raadvanstate.nl).

 

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Naast het instellen van beroep kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van dit besluit wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor vragen over het besluit kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet, telefoonnummer (0341) 25 99 11.

 

Naar boven