Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam tot wijziging van Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen 2014 in verband met het wijzigen van bijlage 1 (kaart) met aangewezen interferentiegebieden (wijzigingsverordening Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen 2014)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op artikel 2 van de Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen 2014

 

besluit:

Artikel I

De Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen 2014 als volgt te wijzigen:

Bijlage 1, de kaart, als bedoeld in artikel 1 gewijzigd vast te stellen.

Artikel II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Artikel III

Deze regeling wordt aangehaald als Wijzigingsverordening Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen 2014, bijlage 1 (kaart).

Aldus vastgesteld in de vergadering van 21 juni 2022.

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Algemeen deel

Deze verordening wijzigt de Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen2014.

 

Met dit wijzigingsbesluit wordt voorzien in de vaststelling van een gewijzigde kaart interferentiegebieden als bedoeld in artikel 1 van de Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen 2014. Met de wijziging worden geen nieuwe gebieden aangewezen, reeds door het college vastgestelde maar nog niet gepubliceerde besluiten worden met dit besluit bekendgemaakt. Daarnaast is op de kaart de datum van vaststelling van het interferentiegebied aangegeven.

 

Procedure en inspraak

 

Met de voorgestelde wijziging wordt een algemeen verbindend voorschrift vastgesteld. Volgens de Algemene Inspraakverordening van de gemeente Amsterdam (Inspraakverordening) is in beginsel afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. In artikel 2, vierde lid, onder b, van de Inspraakverordening is geregeld dat besloten kan worden van inspraak af te zien als het beleidsvoornemen uitsluitend of hoofdzakelijk om juridisch-technische dan wel redactionele redenen plaatsvindt. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten van inspraak af te zien omdat geen nieuwe interferentiegebieden worden aangewezen. Gebieden die reeds zijn vastgesteld (en bekendgemaakt) en door een omissie bij consolidatie van de kaart zijn verdwenen, worden bij dit besluit opnieuw vermeld. Op de geactualiseerde kaart zijn alle reeds vastgestelde interferentiegebieden aangegeven. Volledigheidshalve zijn op de kaart de vaststellingsdata van de interferentiegebieden aangegeven.

 

Artikelsgewijze toelichting

 

Artikel I

Bijlage 1, kaart interferentiegebieden, als bedoeld in artikel 1 van de Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen 2014 wordt gewijzigd. Op de kaart is de begrenzing van interferentiegebieden aangewezen als ook dat datum van het besluit tot aanwijzing van ieder aangewezen gebied.

 

Artikel II

 

Het besluit treedt op de dag na bekendmaking in werking en behoeft geen verdere toelichting.

 

Artikel III

Behoeft geen verdere toelichting

Bijlage 1: kaart als bedoeld in artikel 1 Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen 2014

 

Naar boven