Wijziging Beleidsregels bestuurlijke boete Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Westerkwartier 2019

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier;

 

overwegende dat de invoering van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet maakt dat de Beleidsregels bestuurlijke boete Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Westerkwartier 2019 moeten worden gewijzigd;

 

gelet op de artikelen 17, 18a, 35 en 58 e.v. Participatiewet, de artikelen 12 en 41 Bbz 2004, artikel 13, 20a en 25 IOAW / IOAZ;

 

 

B E S L U I T :

 

 

vast te stellen de volgende wijziging van de Beleidsregels bestuurlijke boete Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Westerkwartier 2019.

 

 

Artikel I

Artikel 6, lid 1 van de Beleidsregels bestuurlijke boete Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Westerkwartier 2019 wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:

 

  • 1.

    De fictieve draagkracht wordt berekend door 5% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm plus het inkomen boven de geldende bijstandsnorm op te tellen bij de gehele draagkracht van belanghebbende en/of zijn partner.

 

 

Artikel II

De wijziging van de Beleidsregels bestuurlijke boete bestuurlijke boete Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Westerkwartier 2019 treedt in werking op de eerste dag na die waarop zij bekendgemaakt is en werkt terug tot en met 1 januari 2021.

 

Aldus besloten in de vergadering

van burgemeester en wethouders

van de gemeente Westerkwartier,

d.d. 18 januari 2022

A. van der Tuuk, burgemeester

A. Schulting, secretaris

Naar boven