Urban Festival 2022

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders zijn voornemens tot vergunning verlening voor Urban Playground en Urban Walk op het Kees Stippelplein & rondom de gracht, Duivenweide en parkeerplaats tussen Lampegiet en het fietspad op 24, 25 en 26 juni 2022.

Programma Urban Playground

Op de parkeerplaats tussen theater Lampegiet en het fietspad wordt op 24 juni van 15.00-23.30 uur, 25 juni van 11.00-23.30 uur en op 26 juni 13.00-21.00 uur een terras gecreëerd met foodtrucks, muziek en zitgelegenheden.

Op de locatie Duivenweide zijn op 25 juni 2022 van 11.00-16.30 uur diverse culturele en sport gerelateerde activiteiten.

83 dB(A) en 98 dB(C) op 30 meter van de luidsprekers.

Op zaterdag 25 juni 2022 mag er géén geluid worden geproduceerd voor 11.00 uur. Op zondag 26 juni 2022 mag er géén geluid worden geproduceerd voor 13.00 uur.

Programma Urban Walk

Op vrijdagavond 24 juni 2022 vanaf 19.00 uur tot zaterdagochtend 25 juni 2022 07.00 uur organiseert Stichting Invitee samen met KWF Veenendaal in het centrum van Veenendaal een evenement genaamd Urban Walk Veenendaal. Doel is om geld op te halen voor zowel de Stichting Invitee als KWF Veenendaal. Dit vindt plaats op het Kees Stippelplein & rondom de gracht. In de avond zal er een ceremonie plaatsvinden waarop er vanaf de nacht in stilte verder gewandeld wordt.

Geluidsnormen Urban Walk

Keesstippelplein 19.00-23.30 uur: 83 dB(A) en 98 dB(C) op 30 meter van de luidsprekers.

Na 23.30 mag er géén geluid meer worden geproduceerd.

Ontheffing artikel 35 van de Alcoholwet

De burgemeester heeft voornemens ontheffing te verlenen van het verbod om buiten een inrichting zwak-alcoholhoudende dranken te verstrekken aan alle deelnemende horecaondernemers. Dit betekent dat iedere ondernemer zelf verantwoordelijk is voor het verstrekken van alcohol buiten de inrichting op zijn of haar locatie of terras. Dit betekent dat hij of zij maatregelen moet treffen waardoor de mogelijkheid dat jongeren onder de 18 jaar in het bezit komen van alcohol wordt voorkomen.

 

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan de raad/ het college van burgemeester en wethouders/ de burgemeester (zie ondertekening brief), Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

- uw naam, adres, datum en ondertekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van deze brief vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar instelt.

 

Digitaal indienen

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via een webformulier op het digitale loket van de gemeentewebsite (trefwoord: “bezwaar en beroep”). Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op onze site www.veenendaal.nl is tevens meer informatie te vinden.

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt en u spoedeisend belang hebt, kunt u daarnaast bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor is:

Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

Naar boven