Ontwerp- facetbeheersverordening Harmonisatie Het Hogeland en Ontwerp-facetbestemmingsplan Harmonisatie het Hogeland

Per 1 januari 2019 zijn de voormalige gemeenten De Marne, Winsum, Bedum en Eemsmond gefuseerd tot de gemeente Het Hogeland. Op dit moment gelden grotendeels nog steeds de bestemmingsplannen en beheerverordeningen die zijn vastgesteld binnen de voormalige gemeenten.

Het is wenselijk om een aantal bestaande regelingen van de voormalige gemeenten te harmoniseren. De harmonisatie heeft als doel om diverse regelingen die op dit moment gelden binnen de voormalige gemeenten De Marne, Winsum, Bedum en Eemsmond gelijk te trekken. Het betreft de regelingen omtrent:

  • 1.

    Aan huis verbonden bedrijf

  • 2.

    Nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven

  • 3.

    Niet-agrarische bedrijvigheid in het buitengebied

  • 4.

    Bed & Breakfast

  • 5.

    Camperplaatsen

  • 6.

    Seksinrichtingen

  • 7.

    Versterking na aardbevingsschade

Binnen de dorpen van de voormalige gemeente De Marne en in een klein gedeelte van het dorp Bedum gelden facetbeheersverordeningen. Hier zal daarom een facet-beheersverordening worden opgesteld. Voor de overige gebieden is een facetbestemmingsplan opgesteld.

Terinzagelegging

Vanaf 28 januari 2022 tot en met 10 maart 2022 liggen het ontwerp-facetbestemmingsplan Harmonisatie en het ontwerp-facetbeheersverordening Harmonisatie voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis te Uithuizen. U kunt de plannen ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl  (facetbeheersverordening: NL.IMRO.1966.bhvharmonisatie-ON01 en facetbestemmingsplan: NL.IMRO.1966.harmonisatie-ON01) of via onze website.

Zienswijze/reactie

Gedurende de periode dat het ontwerp-facetbestemmingsplan Harmonisatie ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze indienen.

Gedurende de periode dat het ontwerp-facetbeheersverordening Harmonisatie ter inzage ligt kan iedereen een reactie indienen.

Zienswijzen en reacties kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend. Zienswijzen en reacties dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen. Voor een mondelinge zienswijze/reactie kunt u contact opnemen met Ria Uilenberg (telefoon 088 345 8775) van het team ruimtelijke ordening-beleid.

Beroep

Het facetbestemmingsplan zal worden vastgesteld door de gemeenteraad van Het Hogeland. Daarna kan eventueel beroep worden ingesteld bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak.

De facetbeheersverordening wordt eveneens vastgesteld door de gemeenteraad van Het Hogeland maar er is tegen dit besluit geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

Naar boven