Beleidsregel Plussenbeleid gemeente Oude IJsselstreek

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek maakt bekend dat de “Beleidsregel Plussenbeleid gemeente Oude IJsselstreek” is vastgesteld in haar vergadering van 2 juni 2022 en in werking treedt op de dag na bekendmaking.

Inhoud beleidsregel

De beleidsregel is een uitwerking van het Gelders Plussenbeleid en maakt uitbreiding van niet-grondgebonden veehouderijbedrijven mogelijk. Deze bedrijven kunnen groeiruimte verdienen met maatschappelijke tegenprestaties (plus-maatregelen) welke leiden tot een betere kwaliteit voor de leefomgeving en verduurzaming van de sector. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

a. De veehouder moet in dialoog met de omgeving de plusmaatregelen bepalen.

b. De plusmaatregel moet een investering zijn van minimaal € 20 per vierkante meter toename aan bruto stalvloeroppervlakte.

c. De plusmaatregelen moeten een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, milieu en/of dierenwelzijn opleveren op het erf of in de directe omgeving hiervan.

Kennisnemen van het vastgestelde beleid

Wanneer u de beleidsregel in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij Balievergunning¬en. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (0315) 292 292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. De beleidsregel is in elektronische vorm te raadplegen via https://www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad wanneer u zoekt op de naam van de beleidsregel. In het gemeentehuis kunt u de beleidsregel zowel in elektronische vorm als op papier bekijken.

Naar boven