Gemeente Zoetermeer – publicatie van voornemen tot het aangaan van een overeenkomst tot verkoop van grond gelegen aan de Kelvinstraat te Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer geeft hierbij kennis van haar voornemen tot verkoop van een perceel gelegen aan de Kelvinstraat te Zoetermeer (ongenummerd) met een perceelgrootte van circa 1.190 m ² aan Mc Donalds Nederland B.V. ten behoeve van de realisatie van een uitbreiding van het bestaande parkeerterrein en de verplaatsing van de huidige uitrit. Deze uitbreiding past binnen het geldende bestemmingsplan. Het perceel wordt geleverd in de staat waarin het zich bevindt.

 

De gemeente Zoetermeer meent dat Mc Donalds Nederland B.V. de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de (beoogde) verkoop van de voormelde grond. De gemeente Zoetermeer heeft daarbij in overweging genomen dat reeds voor de uitspraak in het ‘Didam arrest’ op hoofdlijnen overeenstemming was bereikt over de verkoop van het perceel en de voorwaarden waaronder, en dat het perceel reeds in het op 16 augustus 2013 onherroepelijk geworden bestemmingsplan ‘Oosterhage-Businesspark Oosterheem’ als te ontwikkelen kavel is benoemd. Bij de oorspronkelijke gronduitgifte in 2003 is overeengekomen dat de bij de bouw aan te leggen uitrit van tijdelijke aard zou zijn en dat er nader overleg dient plaats te vinden voor de definitieve ligging van de uitrit. Daarnaast is de verplaatsing van de bestaande uitrit noodzakelijk om de rest van het gebied in ontwikkeling te kunnen brengen.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verkoop, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie van dit voornemen kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan L.J.van.der.Klein@Zoetermeer.nl onder vermelding van ‘Kelvinstraat/McDonalds’. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven