Voorontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Taarloseweg Vries’- gemeente Tynaarlo

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Taarloseweg Vries’ ter inzage wordt gelegd.

Inhoud

Voor het perceel Taarloseweg 45 te Ubbena wordt toepassing gegeven aan de ‘Ruimte voor Ruimte’ regeling. Het grootste deel van de agrarische en landschap ontsierende bebouwing, met een oppervlakte van circa 2.800 m2, zal worden gesloopt. De bedrijfswoning en een deel van de oude ligboxenstal zal worden gehandhaafd. De voormalige agrarische bedrijfswoning wordt daarbij voorzien van een woonbestemming. Tevens is voor deze locatie een landschappelijk inpassingsplan opgesteld.

Ter vervanging van bovengenoemde opstallen zullen twee compensatie-woningen worden gerealiseerd op een perceel aan de Taarloseweg, kadastraal bekend Vries sectie T nummer 1648 (gedeeltelijk).

De te slopen opstallen bevinden zich op het grondgebied van de gemeente Assen, terwijl herbouw van de woningen plaatsvindt binnen de gemeente Tynaarlo. Om deze herbouw mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Inzien van de stukken

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 17 juni 2022 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. U kunt het voorontwerp-bestemmingsplan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis inzien. Voor de openingstijden verwijzen wij u naar onze website (www.tynaarlo.nl).

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPTaarlosewegVries-0201.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een inspraak-reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo. Dat kan per post naar Postbus 5, 9480 AA Vries of per e-mail naar info@tynaarlo.nl

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

 

Naar boven