Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied herziening 2022, Reparatieplan” (BP1257)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied herziening 2022, Reparatieplan” ter visie wordt gelegd.

Dit bestemmingsplan voorziet in het herzien van enkele planonderdelen van het bestemmingsplan “Buitengebied herziening 2016” zoals dat door de raad op 26 juni 2019 is vastgesteld en dat door de uitspraak van de Raad van State van 15 december 2021 al op enkele kleine onderdelen is gewijzigd.

De aanleiding van dit reparatieplan is dat de Raad van State vanwege ingestelde beroepen ook enkele onderdelen heeft vernietigd die nog een nieuw besluit van de raad behoeven.

Daarnaast zijn tussentijds enkele onvolkomenheden in het bestemmingsplan geconstateerd die herstel behoeven.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

 

  • 1.

    Aanpassing van de regeling van spuithindercirkels.

  • 2.

    Verbod op uitbreiding van aantal geiten (ook bij bestaande geitenhouderijen).

  • 3.

    Bij bestemming “Agrarisch met waarden” (art. 4) toevoegen dat bij aanduiding “specifieke vorm van agrarisch - wonen”, binnen het bouwvlak alleen nog de bestaande bedrijfsgebouwen zijn toegestaan (net zoals ook bij bestemming “Agrarisch” (art. 3) is).

  • 4.

    Begripsbepaling “Paddenstoelenteelt” wordt verduidelijkt.

  • 5.

    Voor locatie Lange Weisteeg 3 Ammerzoden en Achterdijk 5a Rossum wordt verduidelijkt in hoeverre daar ook substraatbereiding is toegestaan.

  • 6.

    Voor locatie Steeg 1 Heerewaarden is een regeling opgenomen voor afmeren van schepen aldaar en voor de aanwezige steiger en droogdok.

Daarnaast worden ook nog enkele andere kleinere wijzigingen/aanpassingen doorgevoerd.

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat in dit reparatieplan nog geen herstel wordt doorgevoerd voor de substraatbedrijven aan de Oostenbroekweg 7 en 19 te Velddriel. Daarvoor zijn vanwege de complexiteit een afzonderlijk plan en procedure voorzien.

Inzien

Van 30 juni 2022 tot en met 10 augustus 2022 ligt het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1257-ON01

Reageren

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerpplan. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van ‘BP1257' aan: de gemeenteraad van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, dient u daarvoor een afspraak te maken.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) naar Team Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente.

Naar boven