Ontwerp-omgevingsvergunning uitgebreide procedure 24 woningen Stationsgebied

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 13 juni 2022 gedurende zes weken voor iedereen de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt voor de bouw van 24 woningen aan de Koningin Julianastraat 11 t/m 57. De gemeente is voornemens deze vergunning te verlenen.

Wat regelt de ontwerp-omgevingsvergunning?

Aan de achterzijde van het station in Harlingen is een braakliggend terrein aanwezig. De initiatiefnemer, Harns Invest, wil dit terrein ontwikkelen met woningbouw en bijbehorende (parkeer)voorzieningen. De ontwikkeling bestaat uit 24 woningen die worden gebouwd in drie blokken met ieder 8 rug-aan-rug woningen. De voorgenomen woningbouwontwikkeling is niet in overeenstemming met de bouw- en gebruiksmogelijkheden zoals opgenomen in de geldende beheersverordening. Met de omgevingsvergunning buitenplanse afwijking (art. 2.12 lid 1, sub a onder 3eWabo) kan medewerking worden verleend aan deze aanvraag.

Waar ter inzage?

De ontwerp-omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen.

Alle planstukken kunnen ook bekeken worden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Hoe Reageren?

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 24 juli 2022) mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen hiervan wordt gekozen, kunt u bellen naar het team Omgeving van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de reden van de zienswijze.

Naar boven