Verkeersbesluit voor het verplaatsen van een komgrens aan Voor-Oventje te Zeeland

Zaaknummer: 23322-2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst,

Gelet op

De artikel 15 en 18, lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het besluit Administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

De bevoegdheid van het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst tot het nemen van verkeersbesluiten en het besluiten tot het vaststellen van de grenzen van de bebouwde kom of kommen als bedoeld in artikel 20a van de Wegenverkeerswet.

besluiten tot:

  • het verplaatsen van de huidige komgrens, ter hoogte van Voor-Oventje nr. 3, naar de locatie Voor-Oventje nr. 76 in Zeeland. De komgrens wordt verplaatst conform de bijgevoegde situatietekening.

    Deze maatregel wordt aangegeven door het aanbrengen van verkeerstekens volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 dat wordt toegepast als aangegeven op de bijgevoegde situatietekening.

Motivering:

Bij dit verkeersbesluit hebben wij het volgende overwogen:

  • Het belang van het verzekeren van de veiligheid op de weg als bedoeld in artikel 2, lid 1 sub a van de Wegenverkeerswet 1994;.

  • Het belang van het beschermen van weggebruikers en passagiers als bedoeld in artikel 2, lid 1, sub b van de Wegenverkeerswet 1994;.

  • Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, als bedoeld in artikel 2, lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994;.

  • Initiatiefnemers voornemens zijn een woningbouwplan te realiseren voor 10 woningen aan het Voor-Oventje in Zeeland.

  • Dat zonder het verplaatsen van de komgrens dit woningbouwplan, met bijbehorende ontsluiting, wordt gerekend als ‘buiten de bebouwde kom’ met een geldende maximum snelheid van 60 km/uur.

  • Het niet conform de principes van Duurzaam Veilig is om dit woningbouwplan (inclusief ontsluiting) uit te voeren buiten de bebouwde kom met een geldende maximum snelheid van 60 km/uur.

  • Het daardoor wenselijk is om dit project tot ‘binnen de bebouwde kom’ te rekenen met een geldende maximum snelheid van 30 km/uur, middels het verplaatsen van de komgrens.

  • De komgrens verplaatst wordt naar de locatie ter hoogte van Voor-Oventje 76, omdat vanaf deze locatie de bestaande bebouwing begint.

Adviezen:

We hebben voor dit besluit advies ingewonnen bij de regiopolitie. De korpschef van de politie Oost Brabant heeft positief geadviseerd (overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer ).

Namens de burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst,

D. van Helvoirt

Datum: 14-06-2022

Om administratieve en/of organisatorische redenen maken wij gebruik van een digitale ondertekening. Daarom bevat dit document mogelijk geen fysieke handtekening.

Hoe kunt u reageren?

U kunt bezwaar indienen op het verkeersbesluit.

U dient uw (bij voorkeur schriftelijke) bezwaar binnen de genoemde termijn van zes weken kenbaar te maken. Een schriftelijke reactie ten aanzien van het verkeersbesluit moet geadresseerd worden aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst, postbus 83, 5400 AB Uden.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met Thomas Jonkers via 0486-458111. Let op: u kunt niet per email reageren!

Heeft u vragen?

Voor een toelichting, de beantwoording van eventuele vragen en het inzien van het verkeersbesluit kunt u terecht bij de heer Thomas Jonkers van Team Planvorming en Ontwerp, telefoon: 0486-458111.

 

Naar boven