Ontwerp-bestemmingsplan 'Herziening Golfbaan De Herkenbosche'

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Herzie- ning Golfbaan De Herkenbosche’ voor een ieder ter inzage ligt. Burgemeester en Wethouders van Roerdalen maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere waarde vast te stellen voor de woningen in het plangebied vanwege industrielawaai, als bedoeld in artikel 59 van de Wet geluidhinder.

 

Inzage en raadplegen

Het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met de bijbehorende stukken vanaf 22 januari 2022 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. De planstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.BPHKB2021GOLFHKB-OW01.

 

Het plan

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in een nieuwe planologische regeling voor de golfbaan met golfhotel, een bedrijfswoning en de bij een golfbaan met golfhotel behorende voorzieningen. Tevens voorziet het plan in een regeling voor de woning aan de Stationsweg 104 in Herkenbosch. Het besluit Hogere grenswaarde heeft betrekking op de nieuw te bouwen bedrijfswoning en de woning op de Stationsweg 104. Het betreft percelen die zijn gelegen binnen de geluidszone van het gezoneerde industrieterrein Roerstreek.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-besluit hogere grenswaarde kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Roerdalen, postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg. Een zienswijze ten aanzien van het Hogere grenswaardebesluit kan ingediend worden bij het college. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met Laurie van Melick van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurie van Melick van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888.

Naar boven