Ontwerpbestemmingsplan Willeskop 67/67a, Montfoort en bijbehorend m.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Willeskop 67/67a, Montfoort’ (NL.IMRO.0335.BP21120-0001) ter inzage leggen.

Het perceel Willeskop 67/67a heeft nu een agrarische bestemming. De agrarische bedrijfsvoering is beëindigd. Volgens het ontwerpbestemmingsplan krijgt een deel van de locatie een bedrijfsbestemming. Hierdoor kan er een bedrijf in werktenten worden gevestigd. Ook wordt volgens het ontwerpbestemmingsplan de agrarische bedrijfswoning omgezet naar een reguliere woning.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Willeskop 67/67a’ ligt van woensdag 26 januari 2022 tot en met dinsdag 8 maart 2022 voor een ieder ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Daarnaast is het plan digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website en www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0335.BP21120-0001).

Indienen zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen een zienswijze indienen ten aanzien van dit plan. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG Montfoort, onder vermelding van ‘Zienswijze obp Willeskop 67/67a’.

De zienswijze moet in ieder geval voorzien zijn van naam en adresgegevens, een inhoudelijke motivering en uw handtekening.

Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer F. Plate van de gemeente Montfoort via 0348 - 476 400 of via RO@Montfoort.nl.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit

Op basis van de Wet milieubeheer in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage dient voor bepaalde besluiten een m.e.r.-beoordeling uitgevoerd te worden om na te gaan of een milieueffectrapport (MER) vereist is. In het m.e.r.-beoordelingsbesluit voor het ontwerpbestemmingsplan Willeskop 67/67a is bepaald dat er geen MER nodig is. De motivering is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit m.e.r.-beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidingshandeling, waartegen geen bezwaar of beroep open staat, tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Voor zienswijzen op het planvoornemen wordt verwezen naar de procedure van het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven