Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kernen, Aelderstraat 65 in de gemeente Coevorden’

Omgevingsvergunning - verleend

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 mei 2022 het volgende heeft vastgesteld:

 

  • 1.

    Het bestemmingsplan Kernen, Aelderstraat 65 in de gemeente Coevorden

  • 2.

    Het besluit omgevingsvergunning Aelderstraat 65 in Aalden

  • 3.

    Het besluit vaststelling hogere grenswaarden

  • 4.

     

Het plan

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om de bedrijfsbestemming om te zetten naar een woonbestemming. Het plan voorziet in de bouw van zes appartementen en vier rijwoningen.

Besluit omgevingsvergunning

 

Volgens de coördinatieregeling uit artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening Coevorden 2012, naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor de bouw van zes appartementen en vier rijwoningen op het perceel Aelderstraat 65 te Aalden, kadastraal bekend gemeente Zweeloo, sectie L, de nummers 886, 887, 1293 en 1294 gecoördineerd te behandelen. Daarom is gelijktijdig zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning vastgesteld.

 

Besluit vaststelling hogere grenswaarden

Tevens heeft burgemeester en wethouders van Coevorden een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vast gesteld ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan. Het plan is gelegen binnen de bestaande geluidzone van de Aelderstraat in Aalden. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai nodig van 54 dB.

 

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

De stukken kunnen op afspraak worden ingezien van 14 juni 2022 tot en met 25 juli 2022, tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de naam van het plan.

 

Beroep

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u, binnen de bovengenoemde termijn, beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het niet met het bestemmingsplan eens bent. Belanghebbenden of een indieners van zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan kunnen een beroepschrift tegen het vaststellingsbesluit indienen bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

 

Coevorden,9 juni 2022

 

Zaak: 10954-2021, 88539-2020 en 71621-2021

 

IMRO: NL.IMRO.0109.005BP00010-0003

Naar boven