Omgevingsvergunning uitgebreide procedure (Emmen, De Winkelakkers 4) en Besluit hogere grenswaarde

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen hebben een omgevingsvergunning verleend voor Emmen, De Winkelakkers 4 met identificatienummer ‘NL.IMRO.0114.Zaak73010-V701’ met bijbehorende stukken. De aanvraag gaat over het afwijken van het bestemmingsplan en bouwen van een bouwwerk. Dit plan zorgt ervoor dat op het perceel De Winkelakkers 4 in Emmen het bouwen van 4 woningen in de vorm van 2 twee-onder-één-kap woningen mogelijk worden gemaakt. De aanvraag gaat over De Winkelakkers 4 A, B, C en D te Emmen, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie D, nummer 12067. Op dit perceel is een sporthal aanwezig wat zal worden gesloopt. De aanvraag is geregistreerd onder zaak ‘73010-2018’.

 

U kunt de verleende omgevingsvergunning van 15 juni 2022 tot en met 26 juli 2022 met de daarbij behorende stukken bekijken bij het Klant Contact Centrum op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Emmen. Vermeld hierbij wel het zaaknummer 73010-2018. U kunt de verleende omgevingsvergunning ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Emmen, De Winkelakkers 4 met identificatienummer ‘NL.IMRO.0114.Zaak73010-V701’

Besluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

De Wet geluidhinder beschermt gebouwen en terreinen tegen te veel lawaai van wegverkeer, een spoorweg of een industrieterrein. Gebieden zijn hiervoor ingedeeld in zones. Per zone is er een voorkeursgrens en een bovengrens voor de geluidshinder bepaald.

 

De woningen, op de begane grond en de eerste verdieping oost- en zuidgevel, krijgen te maken met meer geluidshinder dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. In dit geval is industrielawaai de oorzaak van de geluidshinder. Wij mogen voor deze woning(en) een hogere grenswaarde vast stellen. Daarom hebben wij het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden opgesteld. Er zijn geen zienswijzen ingediend en het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit

Deze hogere waarde van 55dB(A) geldt op de begane grond en de eerste verdieping oost- en zuidgevel van de woningen. Op de tweede verdieping van de woningen is het niet mogelijk om een hogere grenswaarde vast te stellen.

 

U kunt dit besluit hogere grenswaarde en bijbehorende stukken van 15 juni 2022 tot en met 26 juli 2022 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. Vermeld hierbij wel het zaaknummer 73010-2018 en Z2021-010615 (hogere grenswaardebesluit)

Beroep

Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u tot <datum benoemen> in beroep gaan. Alleen de volgende belanghebbendenmogen in beroep gaan:

 

  • Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen de ontwerpvergunning;

  • Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen de ontwerpvergunning;

  • Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die zijn aangebracht op het moment van verlenen van de vergunning;

 

Het beroepschrift stuurt u aan: de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen, dit verzoek heeft wel een schorsende werking.

Naar boven