Vastgesteld bestemmingsplan Leurseweg 8, leur & Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder Leurseweg 8 Leur

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 april 2022 het bestemmingsplan Leurseweg 8, Leur ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om in het bestaande bijgebouw op het achtererf bij de monumentale boerderij aan de Leurseweg 8 te Leurt, één extra woning te realiseren.

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken tevens bekend dat zij ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden hebben vastgesteld vanwege verkeerslawaai voor de realisatie van het project aan de Leurseweg 8 te Leur. De overschrijding van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) treedt op gevels van een deel van het pand op. De geluidsbelasting bedraagt maximaal 51 dB. De voorkeursgrenswaarde wordt zodoende met maximaal 3 dB overschreden. De maximaal te verlenen hogere waarde (53 dB) wordt niet overschreden.

Ter inzage

De schriftelijke stukken behorende bij het ontwerpbestemmingsplan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder zijn op afspraak in te zien in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een afspraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.LEURLeurseweg8-VG01.

Beroep bestemmingsplan

De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 9 juni 2022 en loopt tot en met 20 juli 2022. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door andere belanghebbenden. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Beroep hogere waarden

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage beroep worden ingesteld door belanghebbenden die geen zienswijzen hebben ingediend, maar die kunnen aantonen redelijkerwijs daartoe niet in staat te zijn geweest. Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan of het besluit hogere waarde Wet geluidhinder na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Wijchen, 8 juni 2022

Burgemeester en wethouders van Wijchen

M. van Beek, burgemeester

drs. R. Boer, secretaris

Naar boven