Ontwerp bestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Oostelijke eilandlodges camping Stortemelk’

Overeenkomstig artikel 3.8.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Oost-Vlieland – Oostelijke eilandlodges camping Stortemelk gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter visie ligt.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan is in de inspraak en het wettelijk vooroverleg gebracht. Vanaf 7 maart 2022 zijn inwoners, belanghebbenden en vooroverlegpartners in de gelegenheid gesteld gedurende zes weken op het plan te reageren. Dit heeft twee vooroverlegreacties opgeleverd. Alle reacties zijn beoordeeld en in een antwoordnota beschreven. Het college heeft met deze nota ingestemd. Het voorontwerp is daarop aangepast tot een ontwerpbestemmingsplan, dat nu zes weken ter inzage ligt.

 

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in het voornemen om in de oostelijke zone van het bos bij camping Stortemelk, tussen het kampeerterrein en de Kampweg, nog eens 24 zogenaamde eilandlodges (recreatiewoningen) te gaan ontwikkelen. Voor de eerdere boshuisjes is gebruik gemaakt van een wijzigingsbevoegdheid in het geldende plan om ze juridisch-planologisch toe te staan. In dit geval past de voorgenomen ontwikkeling echter niet binnen de wijzigingscriteria.

Indienen zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 13 juni 2022 tot en met maandag 25 juli 2022 ter inzage. Tijdens deze periode is het voor een ieder mogelijk een gemotiveerde mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Voor het maken van mondelinge zienswijzen neemt u contact op met de heer

J. Kleefstra (tel. 0611742571). Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan burgemeester van Vlieland, Postbus 10,

8899 ZN Vlieland. U kunt geen zienswijzen via de e-mail indienen.

 

U kunt het ontwerp bestemmingsplan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak.

Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal beschikbaar:

 

het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.20210685-ON01

  • 1.

    op Overheid.nl officiële bekendmakingen

Vlieland 7 juni 2022 ,

Burgemeester van de gemeente Vlieland,

namens deze:

A. Idema

Gemeentesecretaris/algemeen directeur

Naar boven