ontwerp bestemmingsplan ‘Vlieland – Partiële herziening Buitengebied Vlieland’

Overeenkomstig artikel 3.8.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘‘Vlieland – Partiële herziening Buitengebied Vlieland’ gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

 

De gemeente heeft in januari 2018 een nieuw beleidskader ontwikkeld voor het strandgebruik in de vorm van een strandnotitie. Het in deze notitie opgestelde beleid is vervolgens vergeleken met de regeling van het geldende bestemmingsplan Buitengebied Vlieland. Hieruit blijkt dat de strandnotitie op enkele onderdelen strijdig is met het huidige bestemmingsplan. Die onderdelen zijn aangepast en daarnaast is de regeling voor evenementen op het eiland opgenomen. Het ontwerp bestemmingsplan voorziet aldus in het gemeentelijke beleid in overeenstemming brengen met de juridisch-planologische regeling, en tevens is een evenementenregeling opgenomen.

Indienen zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 13 juni 2022 tot en met maandag 25 juli 2022 ter inzage. Tijdens deze periode is het voor een ieder mogelijk een gemotiveerde mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Voor het maken van mondelinge zienswijzen neemt u contact op met de heer

J. Kleefstra (tel. 0611742571). Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan burgemeester van Vlieland, Postbus 10,

8899 ZN Vlieland. U kunt geen zienswijzen via de e-mail indienen.

 

U kunt het ontwerp bestemmingsplan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak.

Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal beschikbaar:

 

het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.20180875-ON01

  • 1.

    op Overheid.nl officiële bekendmakingen

Vlieland 7 juni 2022 ,

Burgemeester van de gemeente Vlieland,

namens deze:

A. Idema

Gemeentesecretaris/algemeen directeur

Naar boven