Vastgesteld Chw bestemmingsplan De Poort van Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 16 juni tot en met 28 juli 2022 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het bij raadsbesluit van 25 mei 2022 vastgestelde Chw bestemmingsplan De Poort van Deventer

 

Inhoud

In oktober 2020 heeft de raad van de gemeente Deventer een voorbereidingsbesluit genomen voor een gedeelte van het gebied "De Poort van Deventer". Aanleiding voor dit voorbereidingsbesluit was dat het geldende planologische regiem onvoldoende bleek aan te sluiten op de ambities voor het gebied, zoals verwoord in de Omgevingsvisie. Het nu voorliggende bestemmingsplan is een vervolg op dit eerder genomen voorbereidingsbesluit.

 

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt de volgende stap gezet in een betere afstemming tussen het werkklimaat en de beoogde gebruikers in het gebied. Dit wordt gedaan door te sturen op het voorkomen van ongewenste ontwikkelingen die de gewenste verkleuring van het gebied kunnen belemmeren. In dit kader worden de regels voor geurhinder aangepast en wordt een aantal bedrijfscategorieën uitgesloten, die niet passend zijn bij de ambitie voor de Poort van Deventer.

 

Tegen het bestemmingsplan zijn vijf zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben niet geleid tot het aanpassen van het bestemmingsplan

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw027-VG01

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.chw027-vg01/

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het Chw bestemmingsplan ligt van donderdag 16 juni tot en met donderdag 28 juli 2022 ter inzage.

 

Van vrijdag 17 juni tot en met donderdag 28 juli 2022 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad va State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende;

• een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

• een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Naar boven