Vastgesteld bestemmingsplan Cuijk Centrum, Grotestraat Zuid

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaande besluiten en bijbehorende stukken zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het bestemmingsplan Cuijk Centrum, Grotestraat Zuid. Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de nota van zienswijzen en ambtelijke wijzigingen die als bijlage is opgenomen bij het bestemmingsplan.

  • 2.

    Er is voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan vastgesteld, omdat de gemeente de beschikking heeft over de gronden in het plangebied.

  • 3.

    3. Het beeldkwaliteitsplan Merlet-locatie. Het beeldkwaliteitsplan is aangepast ten opzichte van het ontwerp. Het beeldkwaliteitsplan is als bijlage opgenomen bij het bestemmingsplan.

  • 4.

    Het besluit hogere grenswaarden geluid. Dit besluit is als bijlage opgenomen bij het bestemmingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt ter plaatse van het huidige Nutricia-terrein en het terrein van het voormalige Merletcollege, beide aan de Grotestraat te Cuijk (5431 DJ).

Wat is de inhoud van het plan?

Het plan maakt het bouwen mogelijk van een woonwijk met 165 woningen in verschillende woonmilieus. Voor de Merlet-locatie zijn concrete bouwvlakken opgenomen en een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. De Nutricia-locatie is in meer globale regels vastgelegd en zal nog middels een stedenbouwkundig plan en een uitwerkingsplan (soort bestemmingsplan) in detail worden uitgewerkt.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het bestemmingsplan en de overige besluiten in te zien. Deze liggen zes weken ter inzage van woensdag 15 juni 2022 tot en met dinsdag 26 juli 2022. De stukken zijn in te zien www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt onder andere zoeken op de plannaam Cuijk Centrum, Grotestraat Zuid of met plannummer NL.IMRO.1982.BPCuGrotestrZ-VA01. Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar dhr. M. Brugman, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarde Wet geluidhinder? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en de overige ontwerpbesluiten hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden; of

  • beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in de ontwerpen heeft aangebracht.

U kunt tot en met 27 juli 2022 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 28 juli 2022, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Cuijk, 14 juni 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven