Vastgesteld bestemmingsplan, besluit hogere waarde en beeldkwaliteitplan ‘Mill, Wanroijseweg 2 e.o.’ 

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Mill, Wanroijseweg 2 e.o.’ en het bijbehorend beeldkwaliteitplan ongewijzigd heeft vastgesteld op 19 mei 2022. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere waarden en beeldkwaliteitplan. Er is verder geen exploitatieplan vastgesteld.

Het plangebied ligt op de hoek van de Wanroijseweg en Parallelweg in Mill en is kadastraal bekend als Mill, sectie D, nummers 2505, 2506, 2507, 2508, 2509, 2510, 2311 en 2537. Het plan maakt het mogelijk een nieuwe woningbouwontwikkeling te realiseren, bestaande uit 8 grondgebonden woningen alsmede 18 studio’s/appartementen met een zorgfunctie. Ook is het mogelijk om in plaats van de studio’s maximaal 20 reguliere appartementen te realiseren.

Verder wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder op 22 maart 2022 besloten hebben een hogere waarde vast te stellen voor een deel van de nieuw te bouwen woningen.

Het bestemmingsplan (inclusief beeldkwaliteitplan), vaststellingsbesluit en besluit hogere waarde met de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage vanaf dinsdag 14 juni 2022. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Cuijk. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. De bij het bestemmingsplan behorende stukken zijn ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer: NL.IMRO.1982.BPMiWanroijseweg2-VA01.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging van 14 juni tot en met 25 juli 2022 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degene die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een ieder tegen de wijzigingen waartoe is besloten bij de vaststelling van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven