Kennisgeving voornemen tot in gebruik geven gemeentegronden

 

De gemeente Roerdalen is voornemens om gemeentegrond in gebruik te geven aan Stichting Swalmen Roer. Het gaat om een groenstrook ter grootte van ca. 430 m², aan de Sportlaan in Herkenbosch. Kadastraal is het perceel bekend als gemeente Roerdalen, sectie A nummer 5960 (gedeeltelijk). Stichting Swalm en Roer is op grond van onderstaande criteria als enige serieuze gegadigde voor de gronden aangemerkt.

 

Criteria

Voor het in gebruik geven van deze reststrook gelden de volgende criteria:

1. De groenstrook wordt alleen in gebruik gegeven aan de eigenaar van een perceel dat grenstaan de grond.

2. De groenstrook wordt alleen in gebruik gegeven ten behoeve van maatschappelijkedoeleinden;

3. Het in gebruik geven van de groenstrook leidt tot een efficiënter groenonderhoud;

4. Het in gebruik geven van de groenstrook leidt niet tot aantasting van de groene- enruimtelijke structuur.

 

Stichting Swalm en Roer

De groenstrook grenst aan het schoolgebouw dat Stichting Swalm en Roer beheert. Er zijn geen andere percelen die grenzen aan de groenstrook. De stichting wil de groenstrook gebruiken als natuurspeelplaats bij de school. Hierdoor krijgen kinderen de mogelijkheid om vrij te spelen in een stukje natuur. Het in gebruik geven van de groenstrook leidt tot een efficiënter groenonderhoud, omdat de school de speelplek gaat onderhouden. Tot slot wordt de groene- en ruimtelijke structuurniet aangetast.

 

Termijn

Andere potentiële gegadigden kunnen zich binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van dezepublicatie schriftelijk melden bij de gemeente via info@roerdalen.nl onder vermelding van ‘Ingebruik geven gemeentegrond’. Daarbij dient gemotiveerd te worden dat de potentiële gegadigdeook in aanmerking kan komen voor de gronden.

 

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via het e-mailadres info@roerdalen.nl of via hetalgemene telefoonnummer 0475-538888. Vraagt u dan naar Jeroen Schreurs.

 

Publicatie

Deze publicatie wordt gedaan naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad van 26 november 2021.

 

13-06-2022

Naar boven