Vaststelling bestemmingsplan Eilandkavel Saffier, Drachten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Smallingerland op 7 juni 2022 heeft besloten het bestemmingsplan Drachten, Saffier vast te stellen. De gemeenteraad heeft besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan regelt dat op een eiland aan de Saffier in Drachten één vrijstaande woning mag worden gebouwd. Hiervoor wordt de bestemming van het eiland gewijzigd van maatschappelijk naar wonen. Het bestemmingsplan regelt ook dat de oevers van het eiland groen blijven.

Bekijken

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met nummer NL.IMRO.0090.BP2021SBP003-0401.

Na het maken van een telefonische afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien in het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Een telefonische afspraak kan gemaakt worden op elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Indienen beroep

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 15 juni tot en met 27 juli 2022. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd. Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Naar boven