Vaststelling bestemmingsplan ‘Willeskop, percelen C 276 en 316, Montfoort’ en bijbehorend besluit ‘Hogere waarden Wet geluidhinder’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Willeskop, percelen C 276 en 316, Montfoort’ gewijzigd heeft vastgesteld op 23 mei 2022.

Inhoud

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van drie woningen mogelijk. Het huidige gebruik is agrarisch weiland zonder bebouwing. Het plangebied is gelegen tussen de Julianalaan en de Willeskop in Montfoort; aan de rand van de kern Montfoort, aan de noordzijde van de Willeskop. Het betreft de percelen kadastraal bekend onder gemeente Montfoort, sectie C nummers 276 en 316.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De verbeelding (plankaart) en de planregels zijn op de volgende punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, grotendeels naar aanleiding van zienswijzen:

  • 1.

    Op de verbeelding is de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen - geurgevoelig object uitgesloten’ opgenomen voor de gronden binnen de bestemming ‘Wonen’ die binnen de berekende geurcontour van 0,5 ouE/m³ van de nabijgelegen slachterij liggen.

  • 2.

    Aan artikel 1 van de regels is de begripsomschrijving van geurgevoelig object toegevoegd.

  • 3.

    Aan artikel 4 en 5 van de regels is toegevoegd dat het gebruik van gebouwen als geurgevoelig object ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen - geurgevoelig object uitgesloten’ tot strijdig gebruik met de bestemming wordt gerekend. Hierdoor is het ook uitgesloten om vergunningsvrij gebouwen op te richten in deze zone.

  • 4.

    Op de verbeelding is de aanduiding 'specifieke vorm van tuin - greppel' opgenomen ter hoogte van het plangebied dat grenst aan de percelen Julianalaan 17, 19 en 21. In de planregels is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor het realiseren van een greppel ter plaatse van deze aanduiding.

  • 5.

    Er is een maatwerk definitie opgenomen voor het peil; als peil geldt een hoogte van 0,50 m boven Normaal Amsterdams Peil.

Hogere Waarden Wet geluidhinder

In het kader van het bestemmingsplan is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de woningen, vanwege het wegverkeer op de Willeskop (N228), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde. De Wet geluidhinder biedt burgemeester en wethouders de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de woningen. Burgemeester hebben een ontwerpbesluit om ontheffing te verlenen ter inzage gelegd van 15 december 2021 tot en met 25 januari 2022. Gedurende de inzagetermijn zijn belanghebbenden in de gelegenheid gesteld hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit kenbaar te maken. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Burgemeester en wethouders hebben het besluit hogere waarden overeenkomstig het ontwerpbesluit vastgesteld op 5 april 2022.

Terinzagelegging

Van 15 juni 2022 tot en met 26 juli 2022 liggen het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden, inclusief bijbehorende stukken, op werkdagen ter inzage bij de publieksbalie van het Huis van Montfoort (stadskantoor), Kasteelplein 5 te Montfoort. Ook is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl(identificatienummer: NL.IMRO.0335.BPWilleskop-VG01).

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen met ingang van 15 juni.2022 tot en met 26 juli 2022 bij de Raad van State beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Belanghebbenden kunnen tegen de vaststelling van het besluit ‘Hogere waarden Wet geluidhinder’ eveneens gedurende deze termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State instellen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroep rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Er wordt een griffierecht geheven.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een beroepschrift is ingediend en een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd. Voor het besluit hogere waarden geldt hetzelfde.

Meer informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact met opnemen met de heer F. Plate van de gemeente Montfoort via het algemene nummer (0348) 476400 of via RO@Montfoort.nl

Voor informatie over het besluit hogere waarden kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst regio Utrecht via het algemene nummer (088) 022 50 00.

 

Naar boven