Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit Kerk-Avezaath, Daverhof

De gemeente Buren heeft een ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan gemaakt voor de locatie Kerk-Avezaath, Daverhof.

Dit ontwerpplan is voor iedereen te bekijken met daarbij de ontwerp omgevingsvergunning.

Wat maakt dit ontwerpbestemmingsplan mogelijk?

Het bestemmingsplan maakt de volgende nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Het plan maakt de bouw van een woongebied met 20 woningen mogelijk. Het plangebied ligt centraal in Kerk-Avezaath, op de hoek van de Achterstraat en Daver.

Waarom een beeldkwaliteitsplan?

Voor dit nieuwe woongebied is een afzonderlijk beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitsplan bevat een aantal spelregels voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe woningen en de inrichting van de buitenruimte zodat de gekozen oplossingen passen binnen de doelstellingen voor het gebied.

Wat maakt de ontwerp omgevingsvergunning mogelijk?

De omgevingsvergunning maakt de volgende nieuwe ontwikkelingen mogelijk:

Het bouwen van 20 woningen en het aanleggen van in- en uitritten op de percelen, kadastraal bekend K968 en 970 e.o. (Buren) in Kerk-Avezaath.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zijn vanaf 6 januari 2022 te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Wanneer u deze website bezoekt en dan op de knop ‘Plannen zoeken’ klikt, dan kunt u op de plannaam Kerk-Avezaath, Daverhof zoeken.

U kunt ook de volgende link gebruiken:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0214.KERDaverhof-BON1.

Hoe kunt u reageren op het plan?

U kunt vanaf 6 januari 2022 tot en met 16 februari 2022 uw mening geven over het plan (zienswijze). Dit kan schriftelijk via gemeente@buren.nl of mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker ruimtelijke ontwikkeling van het Domein Ruimte (tel:140344).

Maurik, 5 januari 2022

Gemeente Buren

 

Naar boven