Vastgesteld bestemmingsplan "Terweijde" Culemborg

Het college van burgemeester en wethouders van Culemborg maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Culemborg op 10 mei 2022 heeft besloten:

1. Het bestemmingsplan 'Terweijde' met identificatienummer NL.lMRO.0216.BPTerweijde-VG01 vast te stellen.

2. Geen exploitatieplan zoals bedoel ín artikel 6.12 Wro vast te stellen, aangezien het kostenverhaal bij dit bestemmingsplan anderszins is verzekerd.

3. Het vastgestelde bestemmingsplan bekend te maken en voor 6 weken ter inzage te leggen.

Inhoud bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan “Terweijde” heeft een conserverend karakter. Dit houdt in dat de bestaande bouwrechten, zoals goot- en bouwhoogten en bestaand gebruik worden vastgelegd. Toekomstige, grootschalige ontwikkelingen worden niet meegenomen. De planregels zijn zoveel mogelijk opgesteld gelijk aan de planregels van andere bestemmingsplannen binnen Culemborg, om zoveel mogelijk overeenstemming tussen de verschillende bestemmingsplannen te creëren.

Terinzagelegging:

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukkenzijn vanaf woensdag 15 juni 2022 tot en met dinsdag 26 juli 2022 voor iedereen in te zien op het Stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en woonomgeving’/bestemmingsplannen en via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer: NL.IMRO.0216.BPTerweijde-VG01.

Beroep:

Van 15 juni tot en met dinsdag 26 juli 2022 kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • 2.

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 Indien u tijdig beroep heeft ingesteld kunt u ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 27 juli 2022, op het moment dat de beroepstermijn is afgelopen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Culemborg, 14 juni 2022

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven